Pappas lilla flicka

Ett tal där brudens far talar om att han kommer att sakna sin lilla flicka och att brudgummen ska ta väl hand om henne.
 Detta tal innehåller 492 ord och tar 3 minuter och 25 sekunder att framföra.

Ett tal där brudens far talar om att han kommer att sakna sin lilla flicka och att brudgummen ska ta väl hand om henne.

Talet innehåller även anvisningar till talaren.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Idag har du gift dig, du har blivit en fru. Den lilla fröken du en gång var, som kom till mig när knäna var sönderskrubbade eller när det var punktering på cykeln, har sedan länge försvunnit. Istället har du blivit en vacker dam, en skönhet. Du har gift dig och fått en bra karl. Jag vet att NN (brudgummen) kommer att ta väl hand om dig.

[...]

(Talaren till brudgummen): Du ser lycklig ut, och jag hoppas att den nervositet som jag tycker mig kunna skönja har uppstått enbart på grund av den stora händelse som ni två har varit med om idag.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Pappas lilla flicka”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Du har väl inte glömt något?

  Ett humoristiskt tal till en charterresenär som är på väg till solen. Talaren räknar upp en hel del saker som man bara inte får glömma om man ska resa till varmare trakter. Han/hon berättar också vad som kan hända om man ändå glömmer…

  Några rader ur talet:

  […]

  Antingen har hon flyttat eller också har hon gjort en resa av någon anledning. Det kan ha varit en resa för att hälsa på någon eller en ren affärsresa. På stenåldern hade nog resandet mest att göra med maten, eller snarare med tillgången på mat. Men oavsett om vi talar om stenåldersklanen som drog söderut i sin jakt på föda eller om kostymklädda äldre gentlemän på sin väg till Bryssel finns en gemensam faktor, nämligen tanken som kommer när allt är färdigt för avfärd: ”Vi har väl inte glömt något?”

  […]

  149kr
 • Komvuxavslutning

  Detta är ett tal att framföras vid Komvuxavslutning. Talet passar att hållas av både elev och lärare. Det berättar om den tid som har varit och hur vemodigt det känns att skiljas åt.

  Talet finns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Vuxenutbildningar.

  134kr
 • Julpysselkväll

  Ett tal att framföras vid en julpysselkväll, eller vid någon annan kväll av samvaro dagarna före julaftonen när allt annat stök nästan är klart. Talet är familjärt, lite humoristiskt och avslutas med en dikt på fyra rader.

  Talet innehåller även anvisningar i texten.

  Några rader ur talet:

  Tänk att det är något speciellt med veckan före julaftonen! Allt som ska göras och allt som måste hinnas med. All mat som ska förberedas och alla julklapparna som ska slås in. Huset/lägenheten som ska städas och allt pynt som ska upp. Alla irrar runt som yra höns för att allt ska bli klart i tid.

  […]

  Nu sitter vi här och har det skönt tillsammans med glögg i muggarna/glasen och en massa pyssel.

  […]

  129kr
 • ”Skorpionen.” En hyllning till en person som är född i stjärntecknet skorpionen

  En lättsam och emellanåt humoristisk födelsedagshälsning. Texten, som är upplagd som ett horoskop, är bunden till stjärntecknet skorpionen (24/10–22/11). Eftersom ordet ”födelsedag” inte nämns i själva texten kan den även framföras vid annat jubileumstillfälle än födelsedagsfirande.

  Texten finns i en liknande version under kategorin ”Födelsedagar efter stjärntecken”.

  Några rader ur olika delar av texten:

  Hej! Jag kan inte närvara i egen person trots att det är din högtidsdag. Jag får istället på detta vis önska dig all lycka och glädje i framtiden. Ett säkert sätt att få veta vad framtiden har i sitt sköte är att gå till en siare.

  […]

  När du, målmedveten, strävar framåt kan du framstå som både överdrivet envis och enkelspårig. Du är med andra ord fullt normal.

  […]

  129kr
You've just added this product to the cart: