Jag/Vi kan inte komma till jul/helgen

Jag/Vi kan inte komma till jul/helgen

När man blir tvungen att lämna återbud till att fira en helg, framför allt en julhelg, kan det vara svårt att hitta orden.
 Detta tal innehåller 184 ord och tar 1 minuter och 16 sekunder att framföra.

När man blir tvungen att lämna återbud till att fira en helg, framför allt en julhelg, kan det vara svårt att hitta orden. Det här är en text som kan sändas som e-post eller via brev för att förklara varför man inte kan komma, men också att man känner sig både ledsen och samtidigt kluven över det. Texten kan även, med vissa små justeringar, användas om man måste lämna återbud via telefon.

Några rader ur olika delar av texten:

Det smärtar att behöva sända dessa ord, men jag/vi kan inte komma (hem) till jul/helgen.

[…]

Jag hoppas att du/ni förstår och, även om jag/vi inte kan finnas hos dig/er personligen, känner min/vår själsliga närvaro.

[…]

129kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Jag/Vi kan inte komma till jul/helgen”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • ”Lejonet.” En hyllning till en person som är född i stjärntecknet lejonet

  Detta är en lättsam och, emellanåt, humoristisk födelsedagshälsning. Texten, som är upplagd som ett horoskop, är bunden till stjärntecknet lejonet, 23/7–23/8. Eftersom ordet ”födelsedag” inte nämns i själva texten kan den även skickas vid annat jubileumstillfälle än födelsedagsfirande.

  Texten finns i en liknande version under kategorin ”Födelsedagar efter stjärntecken”.

  Några rader ur olika delar av texten:

  Hej! Jag kan inte närvara i egen person trots att det är din högtidsdag. Jag får istället på detta vis önska dig all lycka och glädje i framtiden. Ett säkert sätt att få veta vad framtiden har i sitt sköte är att gå till en siare.

  […]

  … och när du får en chans att visa din kärlek kan dina flörtar ibland slinta åt alla håll, samtidigt som du naturligtvis kräver odelad uppmärksamhet av din partner. Du är med andra ord fullt normal.

  […]

  129kr
 • ”Väduren.” En hyllning till en person som är född i stjärntecknet väduren

  En lättsam och emellanåt humoristisk födelsedagshälsning. Texten, som är upplagd som ett horoskop, är bunden till stjärntecknet väduren (21/3-20/4). Eftersom ordet ”födelsedag” inte nämns i själva texten kan den även skickas vid annat jubileumstillfälle än födelsedagsfirande.

  Texten finns i en liknande version under kategorin ”Födelsedagar efter stjärntecken”.

  Några rader ur olika delar av texten:

  Hej! Jag kan inte närvara i egen person trots att det är din högtidsdag. Jag får istället på detta vis önska dig all lycka och glädje i framtiden. Ett säkert sätt att få veta vad framtiden har i sitt sköte är att gå till en siare.

  […]

  … står i främsta ledet kan du tyckas vara en egoistisk och nyckfull person som följer första ögonblickets ingivelse. Du är med andra ord fullt normal.

  […]

  129kr
 • I en kyrka? Var det nödvändigt?

  Du är bekantskapskretsens eller släktens ateist och gillar heller inte stora sammankomster. Du har inte mycket till övers för kyrkbröllop och har svårt att överhuvudtaget förstå vitsen med den kostnad de innebär. Du ska nu hålla tal på dina vänners påkostade kyrkbröllop men har svårt att hitta både inspiration och motivation. Det här talet hjälper dig att på ett ironiskt sätt plocka sönder kyrkbröllopet genom att räkna upp alla utgiftsposter och nackdelar och avsluta med ett ”Lycka till! Ni lär behöva det …”. Det finns anvisningar på två ställen i talet.

  Några rader ur olika delar av talet:

  Kära NN och NN, ni har idag blivit man och hustru. Vid ett vackert kyrkbröllop har ni gett varandra löften om en lång och kärleksfull framtid tillsammans. Men varför kyrka och präst? Var det verkligen nödvändigt?

  […]

  Dyr mat i överflöd är inte ett måste, tänker säkert de flesta. Ärligt talat är väl inte en BigMac-meny på närmaste McDonald’s vad en släkt, som har rest genom halva landet för ett bröllop, väntar sig. Och om man nu ska ha en välsmaklig meny att bjuda på lär den inte vara gratis. Bröllopsmiddag är lika med utgift nummer fyra, även den enorm.

  […]

  , och senile gammelfarfar som reser sig framför själva altaret för att utbringa en skål.

  […]

  179kr
 • När någon har mist ett barn

  Ett tal med funderingar om varför, med ett slut som uppmanar att försöka se framåt.

  Början av talet:

  När ett litet barn dör går solen i moln. Mörkret sänker sig när den lilla lågan har slocknat och man frågar sig varför. Varför denna orättvisa? Man får tyvärr aldrig några svar, därför att det inte finns några svar att ge.

  […]

  109kr
You've just added this product to the cart: