Tro, hopp och nervositet

Tro, hopp och nervositet

Ett kort, men spirituellt, tal som bygger på att talaren är nervös.
 Detta tal innehåller 247 ord och tar 1 minuter och 30 sekunder att framföra.

Ett kort, men spirituellt, tal som bygger på att talaren är nervös. Svårigheter att andas lugnt skylls på kärleken, som visade sig vara för stor för den språkdräkt man sydde när man försökte klä kärleken i ord. Talet avslutas med budskapet att talaren i sin vilja att bidra till parets dag, nedkämpar nervositeten med glädje.

99kr

Nedan följer talets inledning:

Är det någon som, liksom jag, har märkt hur jobbigt det kan vara att få ordentligt med luft när man håller tal? Det är väldigt konstigt, eftersom jag inte är det minsta nervös. Om man här uppvisar tydliga symtom på motsatsen är det bara bra.) Istället är det symaskinen som har krånglat. Igår satt jag och skulle sy upp en språkdräkt. Det var kärleken som jag ville klä i ord. Kärleken den röda, kärleken den eviga, kärleken som besegrar allt.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tro, hopp och nervositet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Att gå skilda vägar efter uppenbar missämja

  Jag skulle vilja säga några ord. Detta trots att långt ifrån alla i min situation skulle välja att göra det. Själv har jag dock alltid trott på att man s k a säga hejdå ordentligt. Om inte annat, så för att säga n å g o t ordentligt.

  89kr
 • Det sade dubbelklick

  Det här lite vågade talet bygger på ett par humoristiska liknelser mellan datorer och kärlek, och är tänkt att hållas till en brudgum i vars liv datorer är centrala på ett eller annat sätt.

  149kr
 • Nyttan med konsten och konsten med nyttan

  Det här talet är en liten betraktelse över motsättningen mellan borgare och konstnärer. Framför allt tar det fatt i frågan om nyttan med konsten. Man kan betrakta talet som färdigt, men det går med fördel att fortsätta talet med några ord om just det konstverk eller den konsthall som ska invigas.

  109kr
 • Sänk ner dina kalla fötter i äktenskapets varma fotbad

  Talaren måste själv vara gift, och helst se äktenskapet som något positivt. Talet slår fast att äktenskapet ska vara något att slappna av i, inget att frukta eller att gå in i som en tennsoldat. Nedan följer ett utdrag ur talets inledning:

  […]

  Att tiga som en tennsoldat hade jag inte tänkt göra en sådan här dag, men jag ska heller inte bli långrandig. Allra helst som jag själv har suttit där en gång – uppklädd, nervös och uppfylld av tankar kring livet efter dagen D. Då kan det vara lätt att känna flåset i nacken och börja ångra livslånga förpliktelser. Denna panikånger i elfte timmen, för att inte säga fem i tolv, kallas ”att få kalla fötter”. Det verkar vara en djupt mänsklig egenskap, inkodad i våra gener sedan årmiljoner.

  […]

  119kr
You've just added this product to the cart: