Till min bästa väninna

Brudens bästa väninna talar om känslor av lycka och vemod inför att gifta bort sin bästis.
 Detta tal innehåller 447 ord och tar 2 minuter och 15 sekunder att framföra.

Brudens bästa väninna talar om känslor av lycka och vemod inför att gifta bort sin bästis. Hon talar först till bruden och sedan till brudgummen. Talet bör hållas med glimten i ögat, då väninnan beklagar sig över att bli undanskuffad av brudgummen.

124kr

Utdrag ur olika delar:

Jag hade aldrig, ens i min vildaste fantasi, trott att en dag som denna skulle väcka så många känslor. Jag kunde inte föreställa mig att jag skulle slitas mellan lycka och vemod på den dag som kommer att förbli en av de största i min bästa väninna NN:s liv.

[...]

Förr var jag och NN (brudgummen) åtminstone jämlika. Jag var din bästa vän och hade första tjing på din själ och ditt sinne, medan NN var den som lade beslag på din kropp.

[...]

Men nu när ni har lovat varandra evig trohet stiger NN:s värde ytterligare, och jag blir återigen undanskuffad. Den här gången blir jag väl placerad någonstans efter NN, villan, Volvon, vovven och ungarna. (Ljudlig suck)

[...]

Jag känner dig väl nog för att veta att du älskar honom över allt annat. Du har hittat någon som får dig att skratta och som älskar dig trots dina fel och brister. Han har dessutom både ett gott hjärta och ett stiligt yttre. Alltså är det inte vem som helst som jag lämnar över dig till, utan till en manlig kopia av mig själv.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Till min bästa väninna”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Göteborg, 2015