Bättre en pingvin än ett riktigt svin

Bättre en pingvin än ett riktigt svin

Detta är ett tal att hållas på ett bröllop där frack är klädseln för dagen.
 Detta tal innehåller 371 ord och tar 2 minuter och 20 sekunder att framföra.

Detta är ett tal att hållas på ett bröllop där frack är klädseln för dagen. Best man själv trivs bäst i t-shirt och jeans. Talaren skojar kring ett fågeltema, och talet passar extra bra om brudgummen är intresserad av fåglar, men det är inte nödvändigt. Brudparet har ännu inga barn.

129kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av texten.

[...] inser att det inte passar sig att vara best man på sin kompis bröllop, iklädd myskläder. Därför har jag plikttroget klätt ut mig i denna pingvinutstyrsel. [...]

[...] Min favoritfågel är annars den underbara svanen. Jag kom att tänka på det när jag fick se bruden. [...]

[...] Bredvid henne tronar brudgummen, kejsarpingvinen själv. Tänk att en svan kunde ta en pingvin till sitt hjärta. [...]

[...] en otäck känsla av, att om kvinnorna fick i uppgift att dela in oss män i fågelkategorier, skulle de sammankoppla oss med mesar, gäss, kråkor och kanske just pingviner. [...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Bättre en pingvin än ett riktigt svin”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Lyssna till din far!

  Det här talet riktas från en far till dennes tonårsdotter, i samband med en tillställning efter tonåringens konfirmation. Fadern har, på ett skämtsamt vis, letat fram bibelcitat som hänvisar till att man ska göra som föräldrarna säger. Talet, som hålls i en lättsam ton, finns även under kategorin ”Konfirmation – pojke”.

  134kr
 • Examen i jultid. Allmänt tal med associationer till julen

  Detta tal är menat att hållas av rektor, klassföreståndare eller liknande, vid examenstillfället.

  129kr
 • En hyllning till det annorlunda barnet

  Detta tacktal framförs till närvarande släkt och vänner i samband med dop, av en förälder till ett barn som är ”annorlunda”, t.ex. utseendemässigt eller genom sjukdom. Budskapet är att ingen människa liknar en annan och att man inte ska vända sig bort från sådant som man inte förstår. Talaren avslutar med att beskriva den lycka han/hon känner över sitt lilla barn. Nedan följer ett utdrag ur talets inledning.

  NN barnet) är inte som andra, det visste vi redan innan han/hon kom till världen. Varje gång ett barn föds, dras ridån upp för en alldeles unik person med en helt egen karaktär. NN är inget undantag.

  I de olika teaterstycken som kallas ”Mitt liv” spelar vi alla komplicerade huvudroller. Första akten har just börjat i NN:s tillvaro. Möjligen kommer hans/hennes pjäs att skilja sig från mängden, eller också blir den kanske inte så annorlunda. Det kan bara framtiden utvisa.

  […]

  129kr
 • På återseende, kära syster!

  Detta tal passar att hållas av ett syskon till den avlidna, och kan framföras oberoende av omständigheterna kring hennes frånfälle. Talet återfinns även under kategorin ”Begravning av en bror”.

  109kr
You've just added this product to the cart: