Begravningstal till en älskad manlig vän

Talet behandlar saknaden av en nyligen avliden själsfrände.
 Detta tal innehåller 456 ord och tar 3 minuter och 10 sekunder att framföra.

Talet behandlar saknaden av en nyligen avliden själsfrände. Ilskan över dödens orättvisa blandas med hoppet om att en gång få mötas igen.

Visa varukorg

129kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Jag har börjat vara vaken om natten eftersom dagsljuset och ljudet av människor känns som en skymf mot minnet av min vän. Varför bryr dom sig inte? Jag får aldrig igen dricka öl och samtala om religion och historia i hans sällskap. Han finns inte mer. Förstår ni? Han är för evigt utslocknad, och jag kan inte gå vidare. Inte än.

[...]

Talet beskriver också smärtan av att helt plötsligt stå utan den där personen man kunde öppna sig helt och hållet inför.

[...]

Trots att vår vänskap inte alltid var smärtfri var hans skruvade humor och hans bohemska attityd till livet alltid ett stort stöd. Jag rasar mot döden när jag tänker på dess ofattbara grymhet -

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Begravningstal till en älskad manlig vän”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Talskrivarens namn: Anders Samuelsson
 • Talskrivare: Anders Samuelsson
 • Adress:
 • Inga omdömen hittade än!
 • Att förse sina barn med verktygen

  Detta tal är känslomässigt, glatt och upplyftande. En klok fader med en positiv människosyn försöker förmedla sin uppfattning av vad ett faderskap innebär – och vad dottern innebär för honom.

  Talets…

  129kr
 • Inför det stundande varslet

  Talaren är chef på ett företag som ännu inte påverkats starkt av konjunkturnedgången – men som vill upplysa personalen om att hårda tider stundar. Om inte läget förändras till det…

  119kr
 • Ambition är ingenting utan självkännedom

  Detta tal är skrivet som en hyllning till en person som befinner sig någonstans runt mitten/den senare hälften av livet. Talaren gratulerar jubilaren till hans självständighet och principfasthet – han…

  109kr
 • Hoppfullt och inspirerande innan jul

  Talaren försöker beskriva sin förhoppning om hur företaget skall vara och hur arbetsmiljön bör formas. Alla skall få plats oavsett könstillhöriget, ras osv. Dessutom beskriver talaren framtidsutsikterna som goda.

  119kr
 • Det omöjliga har hänt!

  Talaren är en person som står brudgummen nära; en del av dennes närmaste bekantskapskrets. Han talar här om sin förvåning inför den evige ungkarlens stundande giftermål. Talet är humoristiskt och…

  129kr
 • En gud som älskar hela mänskligheten..

  Talaren beskriver bröllopsparet som kärleksfullt, och diskuterar sin tro på en förlåtande Gud som älskar hela mänskligheten. Bröllopsparets framtida barn lyckönskas eftersom de har alla möjligheter till en god uppväxt….

  129kr