“Att gå i pension är som att stå på en järnvägsstation”, “Aldrig en ledig dag” samt “En kunnig medarbetare går i pension”. Till

Att gå i pension är som att stå på en järnvägsstation! Taltid: 2 min.
 Detta tal innehåller 1010 ord och tar 7 minuter och 0 sekunder att framföra.

Tal 1: Att gå i pension är som att stå på en järnvägsstation! Taltid: 2 min. 45 sek.

Detta är ett allmänt pensionsavtackningstal hållet av chef eller kollega. Det passar för de flesta pensionärer.

298kr

Utdrag ur talet:

[...]

Att gå i pension måste vara som att stå på en järnvägsstation. Man har precis hoppat av ett tåg och ska ge sig i kast med att välja ut en ny färdriktning.

[...]

En sak ska vi tänka på nu och det är att tåg lämnar väldigt tydliga spår efter sig.

[...]

Jag skulle kunna stå här och prata länge om alla dina kvaliteter och ditt kunnande, men jag tror att allt sammanfattas väl i orden: Du kommer att bli saknad!

[...]

*****

Tal 2: "Aldrig en ledig dag." Ett allmänt tal till den aktiva och nyblivna pensionären. Taltid: 1 min. 55 sek.

Det här talet passar utmärkt till den blivande pensionären som har ett innehållsrikt liv med flera saker som hon/han ser fram emot att göra när hon/han nu får all tid i världen. Talet bygger på citatet: ”Problemet med pensionering är att man aldrig får en ledig dag.” Pensionären uppmuntras att verkligen njuta av sin lediga tid!

$Utdrag ur talet:

En man (Abe Lemons) sade en gång:

[...]

Jag hoppas verkligen att du även tar dig tid till att göra just ingenting, så att du får en helt egen ledig dag att verkligen njuta av. Då får du också möjlighet att tänka tillbaka på oss och på vårt företag/vår avdelning och inse hur skönt det är att vara pensionär.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): En kunnig medarbetare går i pension. Taltid: 2 min. 13 sek.

Detta är ett avtackningstal till en medarbetare som varit kunnig på sitt arbete. Han/hon har både erfarenhet och förmåga att kunna använda sin kunskap. Talet har en neutral grundton, vilket gör att det fungerar i många sammanhang.

$Utdrag:

[...]

Att du har lärt dig mycket under resans gång behöver jag knappast ta upp. Istället skulle jag vilja lyfta fram några saker som du generöst har bidragit med, som du har gett oss.

För det första har du bidragit med din erfarenhet.

[...]

Du har varit en pusselbit här på företaget/avdelningen, och som vi alla vet: saknas det en pusselbit blir det ett hål, ett tomrum.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““Att gå i pension är som att stå på en järnvägsstation”, “Aldrig en ledig dag” samt “En kunnig medarbetare går i pension”. Till”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Smedjebacken, 2017