“Skäl att le.”, “Tårar av sorg, tårar av glädje.” samt “Du kommer att finnas igen.”

“Skäl att le.”, “Tårar av sorg, tårar av glädje.” samt “Du kommer att finnas igen.”

Skäl att le.
 Detta tal innehåller 973 ord och tar 6 minuter och 45 sekunder att framföra.

Tal 1: Skäl att le. Taltid: 1 min. 50 sek.

Detta tal passar när en äldre person har avlidit och förmedlar att det finns skäl att le även när sorgen vilar tung över oss.

Talet återfinns även under kategorierna Begravningstal – Make, far, farfar, morfar samt Begravningstal – Maka, mor, mormor, farmor.

258kr

Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Dystra tankar föds denna dystra dag, och så skall det givetvis få lov att vara. Men – är det inte nu, när sorgen är som tyngst och saknaden som störst, som vi bör försöka väva in leenden i tillvaron? Jo, jag tror det!

[...]

Men, det kanske viktigaste av allt: NN skulle vilja att vi torkade tårarna, accepterade faktum och gick vidare med våra liv.

[...]

*****

Tal 2: "Tårar av sorg, tårar av glädje." Taltid: 1 min. 50 sek.

Detta tal passar då en äldre person har avlidit. Budskapet är att vi ska låta glädjen över minnena överskugga sorgen. Vi bör försöka gråta färre tårar av sorg, och fler av glädje.

Talet återfinns även under kategorin "Begravningstal - Nära vän/livskamrat". Inledningen:

NN, kanske hör du mig nu, kanske inte: vi saknar dig oerhört, som familjemedlem och vän. Du, NN, var en varm och generös person. Just därför vet jag att du hellre vill se oss le åt minnena av dig, än att vi låter vår tillvaro mörkläggas. Du älskade att leva. Du såg ljust på livet. Du skulle ha sagt:

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): ”Du kommer att finnas igen.” Ett begravningstal med tankar om reinkarnation. Taltid: 2 min.

Detta är ett begravningstal ämnat att hållas av en anhörig eller vän som inte betraktar döden som ett slut, utan är anhängare av reinkarnationstanken. Talaren ser, tack vare sin vetskap, ett långt större ljus i döden än många andra människor i vår del av världen.

Talet återfinns även under kategorierna "Begravningstal - Nära vän/livskamrat" samt "Begravningstal - Övriga begravningstal". $Utdrag ur dess mitt och slut:

[...]

Enligt mitt förmenande får vi inte glömma den stora kunskap som ägs av andra kulturer; kulturer som i årtusenden har sett återfödelsen av människornas själar som en självklarhet;

[...]

För mig är NN inte förlorad, även om känslan av sorg just nu bränner som eld.

[...]

Jag kommer att känna igen dig – kanske inte omedelbart, men igenkännandets ögonblick kommer med samma styrka som den kraftigaste av blixtar.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““Skäl att le.”, “Tårar av sorg, tårar av glädje.” samt “Du kommer att finnas igen.””

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Samurajens sista starköl!

  Detta är ett mycket påkostat tal som alltigenom allittererar på ”s”. Talet är skrivet i en giftig humoristisk ton! Inledningsvis beskrivs brudgummens singelliv ”i baren”, och därefter berättas i tur och ordning hur han tröttnar på kroglivet, träffar sin blivande maka och blir en stabil sambo. Talet kräver att brudgum och brud ännu inte har några barn samt att brudgummen i någon mån har tyckt om uteliv. Det kan lämpligen hållas av t.ex. svensexegänget eller andra ur kamratkretsen som sett brudgummens förvandling från singelman till äkta make på nära håll. Läs gärna talet i kör, och helst långsamt!

  139kr
 • Näringslivets (galg)humoristiska lexikon. Första upplagan.

  Vänner och kollegor!

  Språket inom näringslivets olika branscher svämmar över av facktermer av alla slag; man kan fylla hyllmeter med alla komplicerade begrepp. Men det finns faktiskt vissa enkla ord som är viktiga oavsett vad man arbetar med, och oavsett position. Några sådana är samlade i ett litet lexikon som jag har här, i min hand.

  [Ovanstående utgör delar av inledningen. Du, eller ni, som talar kommer så småningom att definiera 28 ord som är “viktiga” inom företagsvärlden, ett ord för varje bokstav i alfabetet. Lexikonet kommer med säkerhet att höja stämningen under er tillställning! Det är humoristiskt och djärvt, och passar att läsas av mer än en person – gärna chefer och anställda tillsammans! Bokstäverna A-D presenteras nedan.]

  ”Adjö”. Artighetsmarkör med främsta användning då korkad kollega inte lämnar rummet trots avslutat samtal.

  ”Badstrand”. Långsmalt sandfält, vanligen använt för rekreation. Företagen bekostar i regel kollektivt ägda fotografier av detta objekt.

  ”Champinjon”. En, i vissa former osmaklig, svampsort, växande mellan tårna på den som arbetar mer än 60 timmar per vecka.

  ”Deadline”. Rad av enkla sängar som står till förfogande när medarbetarna gjort sitt. Jämför ”likström”.

  169kr
 • Det förlorade talet ..

  Detta är ett nyskapande, relativt kort, lättsamt och humoristiskt tal ämnat att hållas av förälder, annan släkting eller vän när det regnar på den stora dagen. Du som talar hävdar att du egentligen skulle ha hållit ett helt annat – finstämt och romantiskt och mycket långt – tal, men att du skrotade det p.g.a. det dåliga vädret. Du uttrycker först sorg över ditt förlorade tal, men konstaterar sedan att det ändå var urtråkigt och lätt att sammanfatta i två meningar!

  Detta tal återfinns också under kategorin Bröllop, till brudparet – Allmänna tal.

  129kr
 • 28 stickprov ur brudgummens framtid…

  Detta påkostade lexikon från A-Ö beskriver brudgummens äktenskapliga framtid i en vågad och humoristisk ton. Talet bör hållas av flera personer, och kräver att makarna ännu inte har några barn. Lämpliga talare är svensexegänget eller andra ur kamratkretsen som vågar utmana!

  Detta tal finns också under kategorin Till brudgummen.

  199kr
You've just added this product to the cart: