“Skäl att le.”, “Tårar av sorg, tårar av glädje.” samt “Du kommer att finnas igen.”

“Skäl att le.”, “Tårar av sorg, tårar av glädje.” samt “Du kommer att finnas igen.”

Skäl att le.
 Detta tal innehåller 973 ord och tar 6 minuter och 45 sekunder att framföra.

Tal 1: Skäl att le. Taltid: 1 min. 50 sek.

Detta tal passar när en äldre person har avlidit och förmedlar att det finns skäl att le även när sorgen vilar tung över oss.

Talet återfinns även under kategorierna Begravningstal – Make, far, farfar, morfar samt Begravningstal – Maka, mor, mormor, farmor.

258kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Dystra tankar föds denna dystra dag, och så skall det givetvis få lov att vara. Men – är det inte nu, när sorgen är som tyngst och saknaden som störst, som vi bör försöka väva in leenden i tillvaron? Jo, jag tror det!

[...]

Men, det kanske viktigaste av allt: NN skulle vilja att vi torkade tårarna, accepterade faktum och gick vidare med våra liv.

[...]

*****

Tal 2: "Tårar av sorg, tårar av glädje." Taltid: 1 min. 50 sek.

Detta tal passar då en äldre person har avlidit. Budskapet är att vi ska låta glädjen över minnena överskugga sorgen. Vi bör försöka gråta färre tårar av sorg, och fler av glädje.

Talet återfinns även under kategorin "Begravningstal - Nära vän/livskamrat". Inledningen:

NN, kanske hör du mig nu, kanske inte: vi saknar dig oerhört, som familjemedlem och vän. Du, NN, var en varm och generös person. Just därför vet jag att du hellre vill se oss le åt minnena av dig, än att vi låter vår tillvaro mörkläggas. Du älskade att leva. Du såg ljust på livet. Du skulle ha sagt:

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): ”Du kommer att finnas igen.” Ett begravningstal med tankar om reinkarnation. Taltid: 2 min.

Detta är ett begravningstal ämnat att hållas av en anhörig eller vän som inte betraktar döden som ett slut, utan är anhängare av reinkarnationstanken. Talaren ser, tack vare sin vetskap, ett långt större ljus i döden än många andra människor i vår del av världen.

Talet återfinns även under kategorierna "Begravningstal - Nära vän/livskamrat" samt "Begravningstal - Övriga begravningstal". $Utdrag ur dess mitt och slut:

[...]

Enligt mitt förmenande får vi inte glömma den stora kunskap som ägs av andra kulturer; kulturer som i årtusenden har sett återfödelsen av människornas själar som en självklarhet;

[...]

För mig är NN inte förlorad, även om känslan av sorg just nu bränner som eld.

[...]

Jag kommer att känna igen dig – kanske inte omedelbart, men igenkännandets ögonblick kommer med samma styrka som den kraftigaste av blixtar.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““Skäl att le.”, “Tårar av sorg, tårar av glädje.” samt “Du kommer att finnas igen.””

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Bröllop, mor- el. farförälder (el. annan äldre) talar till brudparet

  Detta är ett humoristiskt tal avsett att hållas av en relativt närstående äldre person till de nygifta ungdomarna!

  Talet återfinns även under kategorin Korta tal – 75-sekunderstal.

  109kr
 • Historien upprepar sig!

  Informativt och humoristiskt tal till mannen som är född 1940 och pensioneras 2006. Såväl Winston Churchill som Hjalmar Söderberg figurerar i talet.

  129kr
 • Bröllop, från ogift vän el. väninna till brud el. brudgum

  Talet är könsneutralt med avseende på både talare och tilltalad (men återfinns även under kategorin “Bröllop, till bruden – Brudens väninna talar” med namnet “Bröllop, från ogift väninna till bruden”). Det inleds i ett humoristiskt mörker, på följande vis:

  Ja du, NN, vad ska man säga? Nyss var du fri som fågeln, nu sitter du där med en guld-/silverboja på fingret. Det är bara metallens valör som skiljer dig från dina kompisar i Kumlabunkern.

  […]

  Genom en tvär vändning blir du sedan lycklig för makarnas skull; de älskar ju varandra, och då vore det galenskap att inte gifta sig!

  109kr
 • Mot guldbröllopet!

  Detta är ett relativt kort och neutralt tal, där du som talar tittar in i kristallkulan. Du konstaterar att de nygifta tack vare den starka kärleken kommer att få många år tillsammans, och så småningom fira guldbröllop. Men eftersom detta ligger 50 år framåt i tiden uttrycker du önskemål om firande varje år … Alla ska ju kunna se hur kärleken växer och frodas!

  Detta tal finns även under kategorin En som inte känner brudparet så väl talar.

  129kr
You've just added this product to the cart: