“Från valår till nyår och valfläsk till julskinka”, “Bumerangeffekten” samt “Sovmorgnarnas slappa stiltje stundar!”

Tal 1: ”Från valår till nyår och valfläsk till julskinka.
 Detta tal innehåller 988 ord och tar 6 minuter och 51 sekunder att framföra.

Tal 1: ”Från valår till nyår och valfläsk till julskinka.” Ett fyndigt och aktuellt vinterlovstal. Taltid: 2 min. 43 sek.

Detta är ett aktuellt vinterlovstal med några fyndiga ordvridningar som är anpassat för gymnasiet och högstadiet. Talet tar upp en stor händelse som inträffat under året, nämligen riksdagsvalet, och övergår på ett smidigt sätt till elevernas val under vinterlovet. I skolan har eleverna på något sätt kommit i kontakt med valet, kanske genom ett skolval eller annan valfokusering.

Talet återfinns även under ”Jullovet/Höstterminens slut”.

318kr

Utdrag ur inledningen:

[...]

Vi har även fått uppleva något som inträffar vart fjärde år, som engagerar en stor del av landets befolkning och som är högintressant och rubrikskapande för medier av alla de slag. Dessutom lyfter denna händelse fram både mer och mindre kända profiler och får det svenska folket att inte bara gå man ur huse, utan även förväntansfulla bänka sig i hemmets sköna TV-soffor. Nu talar jag som ni nog förstår inte om OS, även om likheterna definitivt är slående.

[...]

*****

Tal 2: ”Sovmorgnarnas slappa stiltje stundar!” En fyndig, rolig och vinterinspirerad allitteration till skolpersonalen. Taltid: 1 min. 16 sek.

Denna roliga allitteration får garanterat åhörarna att dra på smilbanden. Talet berör finurligt allt från vinteraktiviteterna och julmaten till de traditionella TV-sändningarna på julafton klockan tre. Avslutningsvis uttrycker rektorn sin uppskattning för personalen.

Talet återfinns även under ”Köp 3 betala för 2 – jullov högstadiet”. Det finns även i anpassad form under rubrikerna ”Jullovet/Höstterminens slut” samt ”Chef talar till personal runt jul”.

$Utdrag ur talet:

[...]

Sportiga snöaktiviteter ska snart sysselsätta sunda, spänstiga själar. Somliga sportutövare ska strax skrinna skridskor, svänga snowboards samt snöra skidpjäxor. Stegmätarna stegrar snabbt. Snön skapar sålunda svett, spänst samt styrka.

[...]

Stolt skolrektor skattar starkt samhörigheten samt sin störtsköna, sofistikerade stab.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): ”Bumerangeffekten” Ett tal om julen, generositet och en studsboll. Taltid: 2 min. 52 sek.
Tänk om generositet smittar. Vad händer då om du är generös mot fem personer? Detta tal handlar om generositet som är en av julens beståndsdelar samt likheten mellan just generositet och en studsboll. För att fånga uppmärksamheten har talaren en studsboll till hands när talet hålls. Talet återfinns även under ”Jullovet/Höstterminens slut”. $Utdrag:

[...]

Nu kanske ni undrar varför jag står här nu när det är dags för jullov och talar om en liten studsboll? Svaret på den frågan är enkelt. Studsbollen symboliserar nämligen att något du ger kommer också att ge en påverkan och komma igen. Det är lite av en boomerangeffekt. För mig är detta också en stor del om vad julen handlar om: generositet, att vara givmilda och vänliga mot varandra. Om du är generös mot någon blir den personen kanske uppmuntrad

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““Från valår till nyår och valfläsk till julskinka”, “Bumerangeffekten” samt “Sovmorgnarnas slappa stiltje stundar!””

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.