Med krisen i hasorna

Talet passar att hållas av en arbetskamrat eller chef till en eller flera personer som skall sluta på grund av arbetsbrist.
 Detta tal innehåller 489 ord och tar 3 minuter och 23 sekunder att framföra.

Talet passar att hållas av en arbetskamrat eller chef till en eller flera personer som skall sluta på grund av arbetsbrist. Företaget är ett tillverkningsföretag men talet kan anpassas till ett tjänsteproducerande företag genom att man modifierar den mening som beskriver hur man ”bygger, producerar och tillverkar”. Om talet vänder sig till flera personer får talaren byta ut ”du” och ”NN” mot ”ni” och alla namnen.

Själva andemeningen i talet är, att trots att det är en tråkig krissituation finns det även positiva saker med förändring. Talaren använder sig av Benjamin Franklin som exempel på en person som genom oväntad och icke planerad hastig förändring hamnade i en helt annan situation som sedan ledde till många olika positiva saker. Därefter drar talaren en parallell mellan Franklin, sig själv och alla som han/hon känner.

159kr

Utdrag ur talets inledning och slut:

Du ska lämna jobbet och oss, inte av egen fri vilja, utan för att krisen jagar företaget i hasorna; den där obegripliga besten som heter Kris och som bor någonstans i finansvärlden i en galax där ingen av oss någonsin har varit. Ena sekunden ligger han lugnt och fredligt och sover,

[...]

Kris är inte bara hot och elände. Kris är också möjlighet. Genom krisen får man möjlighet att växa, att förändra och att hitta nya vägar. Jag hoppas att du tar med dig lite av oss och vår tid tillsammans när du nu letar nya vägar.

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Med krisen i hasorna”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
bromma, 2015