Avskedstal/tacktal till kollega som slutar

Detta är ett avskedstal/tacktal som passar att hållas när det har skett en förändring i företaget/organisationen
 Detta tal innehåller 342 ord och tar 2 minuter och 22 sekunder att framföra.

Detta är ett avskedstal/tacktal som passar att hållas när det har skett en förändring i företaget/organisationen, till exempel när någon slutar på grund av arbetsbrist, nedskärning, omorganisation eller liknande. Det är oväsentligt om medarbetaren har funnit ett nytt arbete eller inte eller om hon/han kanske kommer att gå i pension.

Eftersom åhörarna känner till varför medarbetaren slutar, och då området kan vara lite känsligt, väljer talaren att inte tassa för mycket på tå kring problemet. Istället säger hon/han att det är tråkigt att förlora medarbetaren, samtidigt som hon/han lyfter fram positiva saker som förändringar ofta brukar föra med sig för den som ”drabbats” av dem. Talaren passar även på att tacka för tiden som varit och önskar den forne medarbetaren all lycka framöver.

149kr

Talets inledning:

Det finns två saker som jag tror karakteriserar så gott som alla företag/organisationer och det är ett behov av bra medarbetare och förändringar. Tyvärr går de två delarna inte alltid hand i hand. Vi befinner oss på en rörlig marknad och de förutsättningar som sätter spelreglerna ändras kontinuerligt – på både gott och ont.

Idag måste jag tyvärr säga att vi är inne lite mer på den där ”ont-delen”.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Avskedstal/tacktal till kollega som slutar”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Stockholm, 2016