Pessimistens tal

En tonåring eller en äldre person ska flytta från föräldrarna till eget för första gången och du behöver tala om för vederbörande att man då, trots det sköna med att ha ett eget krypin, mister en massa fördelar.
 Detta tal innehåller 678 ord och tar 4 minuter och 42 sekunder att framföra.

En tonåring eller en äldre person ska flytta från föräldrarna till eget för första gången och du behöver tala om för vederbörande att man då, trots det sköna med att ha ett eget krypin, mister en massa fördelar. Det här talet hjälper dig att räkna upp alla överraskningar som personen kommer att få och att ifrågasätta om det överhuvudtaget är lämpligt att flytta hemifrån.

Visa varukorg

139kr

Utdrag ur olika delar av talet:

Jaha, då var allting klart. Du ska flytta hemifrån. Du ska äntligen få stå på egna ben. Du tycker säkert att det ska bli skönt. Men jag skulle inte vara så säker om jag vore i dina kläder. ”Ja, men”, tänker du, ”jag slipper morsans tjat varje morgon om att jag måste gå upp ur sängen.” Javisst gör du det. Problemet är bara att du nu måste försöka komma ur den varma sängen alldeles själv.

[…]

Jag kan sätta mitt huvud i pant på att du redan efter två månader kommer att äta middag hemma hos dina föräldrar, snällt be morsan att tvätta åt dig och tacksamt ta emot städhjälp när hon har insett att din bostad ser ut som ett bombnedslag. Men okej, även den bästa kan ha fel. Så lycka till!

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Pessimistens tal”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren