Gamla bränder

Talet hålls för en brud och brudgum som funnit vägen tillbaka till varandra efter en tids separation.
 Detta tal innehåller 305 ord och tar 1 minuter och 50 sekunder att framföra.

Talet hålls för en brud och brudgum som funnit vägen tillbaka till varandra efter en tids separation. Talarens ton är ömsom tankfull, ömsom uppsluppen. Texten innehåller anknytningar till eld och lågor.

Visa varukorg

109kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet.

[...] jag undrar vem det var som myntade uttrycket "Gammal kärlek och gamla bränder flammar lätt upp igen"? [...]

[...] Kanske valde ödet separata vägar åt er för en tid, så att ni skulle kunna dela med er av era erfarenheter, och bygga ett starkare förhållande längre fram i livet. [...]

[...] om det börjar brinna i ens kläder. Man drar en filt över sig och ser till att få av sig kläderna så fort som möjligt. [...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Gamla bränder”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Välkommen till grannarnas knytkalas

  Kort och humoristiskt om grannar.

  Välkomna allihop! Anledningen till att jag tänker hålla tal här i kväll är att jag får en mycket bättre vy över middagsbordet om jag står upp….

  89kr
 • Får jag lov?

  Rektor eller lärare välkomnar högstadieeleverna till sommarlovet och påminner om att skolan fungerar som en trampolin in i verkligheten – en språngbräda rakt ut i sommarens alla rytmer och tempon….

  139kr
 • En nöjd mamma höjer en kopp choklad för sin familj

  En mamma talar till sin närmaste familj. Hon bjuder på varm choklad och marshmallows och hyllar familjemedlemmarna för deras goda insatser vad gäller hushållssysslor. Det här talet är till för…

  109kr
 • Får jag lov?

  Rektor eller lärare välkomnar högstadieeleverna till sommarlovet och påminner om att skolan fungerar som en trampolin in i verkligheten – en språngbräda rakt ut i sommarens alla rytmer och tempon….

  139kr
 • En stor själ har lämnat oss

  Talet är ställt till åhörarna och handlar om den som har avlidit. Individen i fråga var en människa med stor karisma, en person som såg möjligheter där andra såg problem….

  109kr
 • Förändringens tid

  I det här talet välkomnar talaren våren och beskriver hur världen är stadd i ständig förändring. Årstiderna ändras, men också den enskilda människan och dennas liv.

  129kr