Roten till det goda

Roten till det goda

Detta tal passar för en lekfull mor- eller farförälder som har glimten i ögat.
 Detta tal innehåller 370 ord och tar 2 minuter och 20 sekunder att framföra.

Detta tal passar för en lekfull mor- eller farförälder som har glimten i ögat. Talet är lättsamt och behandlar på ett skämtsamt sätt de gemensamma karaktärsdrag som ett litet barn och en äldre person kan tänkas dela. Talaren förmedlar också den stolthet som han eller hon känner över barnbarnet.

109kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet.

Nu ska en gammal stubbe begära ordet. Det är nämligen jag som är en av rötterna till det goda. Och ”det goda” här i dag är mitt barnbarn. […]

[…] NN är inte vilken unge som helst. Han/hon är mitt (första och därför käraste) barnbarn, en ögonsten som aldrig slutar att tindra. […]

[…] Andra företeelser som vi åldringar har gemensamt med små barn är avsaknaden av tänder, […]

[…] att få dregla tillsammans med NN vid matbordet […]

[…] NN, jag tackar dig för att du är mitt barnbarn, och för att du inte skrek medan jag talade.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Roten till det goda”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Örebro, 2017

Information om talskrivaren

 • Välkommen till grannarnas knytkalas

  Kort och humoristiskt om grannar.

  Välkomna allihop! Anledningen till att jag tänker hålla tal här i kväll är att jag får en mycket bättre vy över middagsbordet om jag står upp. Jag vill bara kontrollera vad ni har med er för godsaker. Själv har jag enbart tagit med en sked. För när ni har tömt några bägare märker ni nog inte om det försvinner en tugga eller två från faten.

  89kr
 • Lucia vill ha glögg

  Detta är ett tal att hållas inledningsvis på en lussevaka där glöggen flödar. Talet innehåller skojfriska referenser till glögg och alkohol, men också till luciafirandets historia.

  109kr
 • En otränad best mans tal, när brudgummen är muskelbyggare

  Talaren är brudgummens gode vän bror etc.). Brudgummen är en flitig gymbesökare med muskler, medan best man inte alls är lika vältränad. Best man hyllar både brudgum och brud. Han skojar även med brudgummen och refererar till dennes kroppsbyggnad jämfört med sin egen.

  129kr
 • Zoologisk trädgård eller Edens lustgård?

  Talet hålls av en god vän till brudparet som lever i ett hushåll med många husdjur. Talaren skojar om mängden av djur och filosoferar över problemet med att hitta en passande bröllopspresent. I slutet av talet förvandlas den skeptiska tonen, när den ”zoologiska trädgården” istället får bli ”Edens lustgård”. Nedan följer ett utdrag ut talets inledning.

  Jag måste medge att det var ett stort dilemma för mig att tacka ja till det här bröllopet. För även om jag gärna ville närvara, så uppstod snart ett inköpsproblem. Vad ger man egentligen till ett brudpar som lever sitt hemmaliv i en zoologisk trädgård? Ska man låtsas att de är normala individer och köpa någonting helt vanligt, eller ska man betrakta dem som misantropiska invånare i ett kaotiskt djungelläger som borde försättas i karantän?

  […]

  134kr
You've just added this product to the cart: