Hurra för skillnaden!

Hurra för skillnaden!

Detta är ett livsvisdomstal till brudparet som ännu inte har barn.
 Detta tal innehåller 475 ord och tar 3 minuter och 17 sekunder att framföra.

Detta är ett livsvisdomstal till brudparet som ännu inte har barn. Talet passar bäst att hållas av någon som inte står makarna helt nära.

169kr

Utdrag ur den inledande delen:

[...]

Skillnaden mellan krig och kärlek är inte så stor. I båda fallen handlar det om att väga fram och tillbaka, ta ställning, besluta sig för att ta farväl till vapnen, sedan ta upp dem igen och om och om igen kapitulera för något nytt och kompromissa. Skillnaden mellan krig och kärlek är bara den, att när freden sluts mellan två älskande finns två vinnare, medan det bara finns förlorare när avtalet om fred skrivs mellan fiender.

Så, kära brudpar, även om glädjen yr den här dagen och tårarna trillar för att allt glittrar så romantiskt,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Hurra för skillnaden!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Blommor slår ut på din födelsedag!

  Detta är barnets tal till den mor som genomgående har levt sitt liv med barnens, barnbarnens och barnbarnsbarnens bästa för ögonen.

  169kr
 • När Tom blev till

  Textens inledning:Med den här historien berättar jag om fortplantningen, som redan tidigt beskrevs i Linnés lära om blommor och bin. Vare sig det är fråga om människor eller om själva jordklotet finns det en attraktion inbyggd i allt levande. Vi kan stimulera den drivkraften, men vi kan också hålla tillbaka den till förmån för andra aktiviteter.Nu vill jag presentera Tom. Han är en unik krabat. Han är ofta klädd i blå hängselbyxor och randig t-shirt som nästan alltid har smutsfläckar. Det finns en glipa vid midjan som avslöjar huden och hans runda kropp. Han är nästan som ett jordklot. Det är svårt att säga om han är en pojke eller en flicka fast jag tror att han har en liten snopp som är nästan osynlig. Allt tillhör kroppen, även det som är inbäddat i det mjuka runda, från topp till tå, kors och tvärs. Det märks tydligt att han finns, för han har en sådan utstrålning.[…]

  134kr
 • Tänk om

  Utdrag ur talets inledning, mitt och slut:

  Tänk att luften vi andas kostar! När vi andas in får vi betala med vår dåliga andedräkt. Alla älskar någon eller något, så växterna älskar vår utandningsluft. Det är att ge och ta.

  Tänk att jorden vi går på kostar! I lager efter lager fyller vi komposthögen med vissna löv och annat trädgårdsavfall. Det är det pris vi får betala för myllan och det känns tryggt. Jorden vi ärvde drar ihop sig som en puls. Tvättlinan blir styv i kylan men slappnar av i värmen.

  […]

  Vi förenar nytta med nöje på nöjesfältet Livet medan det spunna sockret blir uppätet. Och vi vill inte bråka – säger vi – utan samsas och se till att alla får. Vi vill ha fred och frid i en win-win-situation. Kom, så ser vi till att BÅDA får!

  […]

  Alldeles oförtjänt har vi himmel, land, sol och hav.
  Perspektivet förändras och till sist sammanstrålar två linjer i fjärran. När linjerna korsar varandra växer de paradoxalt på nytt och blir långt om länge parallella. Snabb går först. Sedan går vi i par långsammare.

  […]

  199kr
 • Mitt liv som mus!

  Detta är ett dubbelbottnat tal som har grundhumor men som inte väjer för fakta. Det passar att hållas i alla sammanhang där kvinnan och hennes ställning lyfts fram.

  Talets mittparti:

  […]

  Så sätter sig den lilla flickan tyst vid datorn och skriver duktigt, trycker ner tangenterna och för musen fram och tillbaka för att det ska bli en snygg layout. Hon lyckas bättre än pojken som skrek till henne. Men det hjälper inte. För hennes lilla mus är hennes handikapp. Den är trådlös och får inte kontakt med datorns högkvarter. När hon sedan går över till Excel och blir en mycket duktig ekonom händer samma sak.

  […]

  169kr
You've just added this product to the cart: