Elitsport kontra äktenskap

En humoristisk förklaring till varför elitidrottarna har en mycket enklare tillvaro än två vanliga människor som försöker klara av ett äktenskap.
 Detta tal innehåller 585 ord och tar 4 minuter och 15 sekunder att framföra.

En humoristisk förklaring till varför elitidrottarna har en mycket enklare tillvaro än två vanliga människor som försöker klara av ett äktenskap.

139kr

Utdrag ur olika delar av texten:

[…]

Idrottsmän och idrottskvinnor!

Ni kan slänga er i väggen! Ni kan slänga er i sanden, i vattnet, i boxningsringen, på gummimattan eller någonting helt annat beroende på vilken sport ni deltar i. Man pratar ständigt om topprestationer och toppidrottsmänniskor! Men vilken prestation är det att elitidrotta jämfört med att klara av ett äktenskap?

[…]

När man som längdhoppare landar i sanden är man fenomenalt duktig, men vem uppskattar ett förhållande som rinner ut i sanden?

[…]

Om det, mot förmodan såklart, skulle ”knaka” i förhållandet efter några år finns det inte heller någon personlig tränare att tillgå till. Det finns inga möjligheter att delta i ett träningsläger för att vidareutveckla sig. Inte heller är det tillåtet att söka sig en ny ”sparringpartner” om man skulle behöva förbättra sig.

[…]

Låt oss nu i bästa sportsliga anda utbringa en skål för brudparet på denna mycket speciella dag, där ni är på språng inför en livslång prestation…

[…]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Elitsport kontra äktenskap”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Kista, 2016