Det är en vuxen man jag vill ha!

Det är en vuxen man jag vill ha!

Detta är ett tal som lyfter fram de skillnader mellan män och kvinnor som faktiskt finns, trots det moderna samhällets jämlikhetssträvanden.
 Detta tal innehåller 593 ord och tar 4 minuter och 7 sekunder att framföra.

Detta är ett tal som lyfter fram de skillnader mellan män och kvinnor som faktiskt finns, trots det moderna samhällets jämlikhetssträvanden. Mannen får här förståelse och beröm för att han är just en man med manliga egenskaper!

169kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

Det är en vuxen man jag vill ha! Det säger alla galna mödrar samtidigt som de längtar efter den lille stjärngossen som går längst bak i luciatåget.

[...]

Kanske ska vi sluta drömma om omtänksamma, intelligenta och pålitliga män och istället acceptera bristerna och hylla de specifikt manliga talanger som finns. Alla är vi individer men det finns gemensamma egenskaper hos män som bygger på urgamla traditioner och urgammal arvsmassa som är svår att sudda ut med våra jämlikhetssträvanden.

[...]

För det tredje vill jag framhålla mannens sätt att strategiskt samarbeta utan att tjafsa så mycket om ovidkommande ting efter att rangordningen är uppgjord. Kanske är den egenskapen helt enkelt biologiskt betingad, för så går det också till bland djuren i vår Herres hage.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det är en vuxen man jag vill ha!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Landskrona, 2017

Information om talskrivaren

 • Tack för glädjen vi ärvde!

  Din syster gifter sig och du vill hålla ett varmt och uppskattande tal till henne och hennes brudgum. Som systrar står ni varandra nära och har under uppväxten delat såväl intressen som – i vissa fall – kompisar. I ditt tal jämför du syskonkärleken med den äktenskapliga kärleken. Du visar att det som gör en syskonrelation bra och levande är samma saker som behövs för ett långt och lyckligt äktenskap. Därför är du också säker på att din syster och hennes nyblivne make har alla förutsättningar att trivas tillsammans.

  Genom större delen av talet är det din syster du vänder dig till. Det är er goda relation och det positiva hon betyder för dig som står i centrum. I slutet övergår du till att tala till brudgummen och med glimten i ögat ge honom ditt erkännande. Allra sist utlyser du en skål för de nygifta.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Syster talar.

  169kr
 • Vara vatten värd

  Utdrag ur inledning, mittenparti och avslutande del:Det är Sankt i dalen och högfärdigt på toppen. Den Helige fäller sitt ögonlock och låter fransarna falla medan han dagen efter höjer ögonbrynen och placerar en flagga på toppen. Negativet vänds till ett leende på fotografiet och typer på ett ark minner om en idyll som blir dokumenterad. Men det sker inte på den nedre hyllan. För isen rullar fram åsar och dalar med pigment från Skaparens palett, medan regnet sköljer bort en hel del från ytan för att sedermera resa sin båge över himmelen och låta molntussar fläcka det blå.[…]I Bibeln står det att Jesus sa:- Jag är livets vatten! Jag är livets salt!Det är vi alla skapade av, människor och djur, ja, allt och alla på jordklotet behöver vatten och salt i en kemisk, biologisk och fysisk verklighet. Vi har en levande Gud som gav oss tänkvärda rättesnören. Korset gav han som symbol för föränderligheten i mötet med döden då livet tar en ny vändning.[…]Tack för allt svårt och för allt lätt, för den svagaste nyansen och styrkorna. Tack för allt som verkar rätt dumt för att jag inte begriper det men som även det har en mening. Förlåt mig för att jag är dum och stygg och inte förstår alltid utan bara ibland.Amen.

  79kr
 • Vi älskar dig, lilla Skorpa!

  Detta är talet till Skorpionen på hans/hennes årliga dag, och det finns en hel del att säga om denna färgstarka person!

  124kr
 • Älskade vädurskanin!

  Utdrag ur olika delar av talet:

  […]

  Du har en stark vilja att vinna och är därför en dålig förlorare ibland. Och till och med en dålig vinnare emellanåt. Det är stränga ord som jag framför på din högtidsdag,

  […]

  Du kämpar på som få för stora ideal likväl som för passioner som är små. Du är frispråkig, ivrig och dominant oavsett om du är gubbe eller tant.

  […]

  Fast innerst inne känner du till att det finns mer än en sida av saken.

  […]

  134kr
You've just added this product to the cart: