Till världens bästa elever och medarbetare

Till världens bästa elever och medarbetare

Det här talet passar att hållas av en rektor/skolledare på såväl grundskola som gymnasium eller folkhögskola i samband med skolavslutningen vid vårterminen.
 Detta tal innehåller 646 ord och tar 3 minuter och 35 sekunder att framföra.

Det här talet passar att hållas av en rektor/skolledare på såväl grundskola som gymnasium eller folkhögskola i samband med skolavslutningen vid vårterminen. Talaren uttrycker stolthet och glädje över såväl elever som medarbetare.

159kr

Ur talets inledning, mitt och slut:

Ni är så vackra allihop! Somriga och tindrande och förväntansfulla. Jag har varit med om skolavslutningar ganska många gånger i mitt liv och ändå känns det lika pirrigt fortfarande. Det måste vara sommaren som hoppar in i kroppen.

[…]

Någon kanske sitter och funderar på sådant som inte gick så bra det här året. Vilken tur att jag inte behöver berätta om alla saker som jag har misslyckats med i mitt liv. Då skulle ni få sitta här länge och det tror jag inte att ni vill en dag som denna. Jag vill bara påpeka att det är genom att misslyckas som man sedan kan lyckas.

[…]

Till hösten vill jag se er igen, fyllda med den där härliga höstenergin som världens bästa elever och medarbetare har. Det gäller särskilt dig som nu slutar på vår skola.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Till världens bästa elever och medarbetare”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Tranås, 2017

Information om talskrivaren

 • Till den fruktansvärda kärlekens försvar

  Ett tal som handlar om att kärleken är hopplös, dyr och fruktansvärd – men att den samtidigt är det enda av värde som vi människor har.

  109kr
 • Det börjar med en spade

  Det här är ett kåserande tal om människor som är intresserade av trädgårdsarbete och växtodling. Talaren kallar skämtsamt de trädgårdsintresserade för fanatiker och räknar upp ett antal tecken på att ett allvarligt trädgårdsberoende är på gång att utvecklas. Talet passar att hållas i alla sammanhang som har med trädgård och blommor att göra och där man vill ha en lite humoristisk prägel på sitt tal. Talet finns även, med samma namn, under kategorin “Till naturen”. Ur talet:

  Det börjar ofta med en spade. Den blivande trädgårdsfanatikern läser i en tidning och resultatet blir att det måste grävas. Att trädgård är lika med ett ständigt grävande är en lömsk och fördold kunskap i de där tidningarna och böckerna. Det finns hur många intressanta artiklar som helst men inte ett ord om spadar.
  […]
  Trädgårdsmänniskor vandrar runt i livet med kassar fulla av växter som är på väg någonstans. Där har vi orsaken till mördarsniglarnas snabba spridning i vårt land.
  […]
  När väl trädgårdsmänniskan fastnat i missbruket finns ingen väg tillbaka. Hon går över lik för en ovanlig buskros och drar sig inte för att spendera en förmögenhet på rätt sorts gödsel.
  […]
  Det kan kännas hårt att bli brädad för en luktpion – “so what”? När partnern ägnar sig åt pionerna kan man själv gå igång med det där man alltid drömt om.

  159kr
 • Tack för maten – till hemmakocken i världsklass

  Ett humoristiskt tacktal som tar fasta på att värden/värdinnan lagar god och avancerad mat. Talaren driver lite med sig själv och bekänner i talet att det mesta i matväg som han/hon åstadkommer är halvfabrikat. Men detta gäller också själva tacktalet…

  119kr
 • Meningen med tonårsföräldrar

  Ett tal till alla tonårsföräldrar. Talet passar att hållas i alla sammanhang där ungdomar och ungdomars situation diskuteras. Det kan vara på föräldramöten, i idrottsföreningen eller i andra sammanhang. Budskapet är att tonåringen behöver sina föräldrar och att tonåren faktiskt går över. Talet är humoristiskt och är menat att hållas ”med glimten i ögat”, men har även en allvarlig underton.
  Ur talet:
  […]
  Den lilla babyn du bar hem från BB för inte så länge sedan har förvandlats. Borta är det gulliga jollrandet och de kladdiga pussarna som fick dig att känna att du var den mest älskade föräldern på jorden.
  […]
  Gå på vilket föräldramöte som helst där alkohol och droger diskuteras och du kommer att upptäcka att de där berusade tonåringarna som driver runt på stan måste vara föräldralösa.
  […]
  Det är inte kul att bli betraktad som kontantuttagsautomat, tvättinrättning, taxi och hotell utan att få ens ett tack.
  […]
  De behöver någon som drar ur sladden till datorn när de spelat spel halva natten. Precis som alla andra människor behöver de någon som tror på dem när ingen annan gör det. Samtidigt behöver de någon som inte tror för mycket på deras lugnande lögner. Kort och gott, de behöver en förälder.

  189kr
You've just added this product to the cart: