Julavslutning, vintermörker och väntan på vårkänslor

Julavslutning, vintermörker och väntan på vårkänslor

Det här talet är inget för vinterromantikern.
 Detta tal innehåller 343 ord och tar 2 minuter och 0 sekunder att framföra.

Det här talet är inget för vinterromantikern. I dess inledning tas några julrelaterade företeelser upp, några är konstanta och andra föränderliga. En konstant är det mörker som lägrar Sverige, och når sin kulmen under julen. Ljuset i tunneln är vårterminen, som utlovar lovdagar och ett återkommande ljus. Talet kan hållas till både personal och elever. För elever lämpar sig talet från 7:e klass och uppåt.

124kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Snön ligger inte alltid lika vit på taken längre, det är snarare så att regnet bara öser ner. Men vilka förändringar som än sker i vädret, kan vi vara säkra på att det blir mörkt.

[...]

Efter en mycket väl godkänd arbetsinsats under de mörknande månaderna, väntar nu våren i andra änden. Gör vad ni kan för att överleva ett par veckor till, för snart kommer alla vårkänslor på en och samma gång.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Julavslutning, vintermörker och väntan på vårkänslor”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • I skenet av det äktenskapliga kraftfältet

  Det här talet består till lika delar av humor och lovsång till kärleken. Såväl skratt som varma leenden garanteras. Det kan hållas av vilken talare som helst på bröllopet.

  119kr
 • Sänk ner dina kalla fötter i äktenskapets varma fotbad

  Talaren måste själv vara gift, och helst se äktenskapet som något positivt. Talet slår fast att äktenskapet ska vara något att slappna av i, inget att frukta eller att gå in i som en tennsoldat. Nedan följer ett utdrag ur talets inledning:

  […]

  Att tiga som en tennsoldat hade jag inte tänkt göra en sådan här dag, men jag ska heller inte bli långrandig. Allra helst som jag själv har suttit där en gång – uppklädd, nervös och uppfylld av tankar kring livet efter dagen D. Då kan det vara lätt att känna flåset i nacken och börja ångra livslånga förpliktelser. Denna panikånger i elfte timmen, för att inte säga fem i tolv, kallas ”att få kalla fötter”. Det verkar vara en djupt mänsklig egenskap, inkodad i våra gener sedan årmiljoner.

  […]

  119kr
 • Som att se Lajka fara ut i rymden

  Det här talet är tänkt att hållas av en ogift manlig vän till brudgummen, vars kliv ut i det okända äktenskapslivet liknas vid hunden Lajkas färd ut i rymden. Äktenskapet framställs som otäckt och okänt, men i talets avslutning omvärderas alltsammans i ljuset av att brudgummen har fått med sig en så underbar brud på färden.

  109kr
 • Allt är lättare att möta om man får hålla någon i handen

  Det här kärnfulla talet liknar dopet vid ett erbjudande om att fatta Guds hand. I livet kommer det situationer när man behöver hålla någon i handen, men ingen människa kan lova att alltid finnas till hands, och därför innebär det en trygghet att bli döpt.

  109kr
You've just added this product to the cart: