Jul – tradition och förändring

Hur tillbringar man tiden mellan maten och tomten? Kanske kan man hålla ett tal om julen: allt är som vanligt – och fullt av förändring, blandat med tradition.
 Detta tal innehåller 319 ord och tar 2 minuter och 12 sekunder att framföra.
5 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Hur tillbringar man tiden mellan maten och tomten? Kanske kan man hålla ett tal om julen: allt är som vanligt – och fullt av förändring, blandat med tradition. Talet lyfter fram ett tidsperspektiv kryddat med eftertanke; detta är ett tal där ”alla i det gamla vanliga gänget, oavsett ålder” kan känna sig hemma. Det hålls lämpligen av någon ur den lite äldre generationen som har en viss överblick över tid och rum. Det kan även hållas på arbetsplatsens julfest, om de släktrelaterade karaktärerna i talets avslutande del byts ut mot något för situationen mer passande.

Visa varukorg

199kr

Utdrag ur olika delar av talet:

Nu igen, det är ju bara ett år sedan sist.

[...]

Året som har gått: slit och släp, sorg och bedrövelser, en och annan ljusglimt och lite spridda skurar med glädje – ungefär som vanligt. Allt är sig likt – fullt av förändring.

[...]

Ännu finns mycket kvar och tycks bestå: förväntan, hopp om glädje och julfrid, gemenskap, njutning, vila, ljus och värme -

[...]

Så vad väntar vi på?

[...]

Kundomdöme

5 av 5 stjärnor
1 omdöme
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Jul – tradition och förändring

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
halmstad, 2016

Information om talskrivaren