Att odla sin trädgård

 Detta tal innehåller 371 ord och tar 2 minuter och 34 sekunder att framföra.

Introduktion: efter trädgårdsfesten/gardenpartyt kan det vara på sin plats att uppmärksamma miljön och dess skapare med ett hyllningstal som tydliggör för trädgårdsmästaren att man som besökare ser och, åtminstone delvis, förstår vilket stort jobb som ligger bakom en vacker och nyttig trädgård. Att komma som gäst eller besökare till någon med en underbar trädgård är överhuvudtaget en upplevelse, och kanske blir du också bjuden att smaka från buskarna eller får ett glas hemgjord saft. En påse av den egna skörden kanske sticks i din hand, eller en vacker blombukett … Men även om du bara får njuta av synintrycken kan odlaren vara värd ett tal som berättar just detta: att du njuter av det vackra.

179kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Från tidig vår till sen höst hittar man dig säkrast i din trädgård; alltid är det något som ska göras.

[...]

Och så äntligen dags för smaksensationerna: sommarens spädaste primörer ska avnjutas, och soliga dagar vänder alla blommorna upp sina ansikten mot dig.

[...]

Jag tänker mig att njutning kan ta sig olika uttryck: kanske kan man tala om passiv njutning och aktiv – den passiva njutningen skulle då vara att ”bara” få njuta,

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Att odla sin trädgård”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.