Ett vintervitt Dalom

Ett vintervitt Dalom

Du ska fira jul i Dalarna och behöver ett tal som handlar om själva landskapet.
 Detta tal innehåller 278 ord och tar 1 minuter och 55 sekunder att framföra.

Du ska fira jul i Dalarna och behöver ett tal som handlar om själva landskapet. Du kan antingen vara från Dalarna men saknar inspiration, eller så har du aldrig satt din fot i landskapet. Oavsett vilket passar det ypperligt med ett tal som tar upp platser i landskapet, bland annat Siljan, Mora, Rättvik, Leksand och Borlänge, alltihop med poetiska tongångar. Det här talet passar att framföras under julens alla dagar, både under själva helgen och även strax innan, då det inte hänvisar till någon speciell dag.

Några rader ur talet:

[…]

Vi firar vår jul här i Dalarna, och visst känns det att julen är någonting alldeles extra just här.

[…]

Men när vinterdagen i ett steg sakta vänder sig om mot norr sänker sig åter lugnet över Dalom. Ett ögonblick och en liten färd ger en plats på en bänk nedanför Leksands kyrka utmed Dalälvens kant.

[…]

169kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Några rader ur talet:

[...]

Vi firar vår jul här i Dalarna, och visst känns det att julen är någonting alldeles extra just här.

[…]

Men när vinterdagen i ett steg sakta vänder sig om mot norr sänker sig åter lugnet över Dalom. Ett ögonblick och en liten färd ger en plats på en bänk nedanför Leksands kyrka utmed Dalälvens kant.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ett vintervitt Dalom”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • ”Skytten.” En hyllning till en person som är född i stjärntecknet skytten

  En lättsam och emellanåt, humoristisk födelsedagshälsning. Texten, som är upplagd som ett horoskop, är bunden till stjärntecknet skytten (23/11-21/12). Eftersom ordet ”födelsedag” inte nämns i själva talet kan den även skickas vid annat jubileumstillfälle än födelsedagsfirande.

  Texten finns i en liknande version under kategorin ”Födelsedagar efter stjärntecken”.

  Några rader ur olika delar av texten:

  Hej! Jag kan inte närvara i egen person trots att det är din högtidsdag. Jag får istället på detta vis önska dig all lycka och glädje i framtiden. Ett säkert sätt att få veta vad framtiden har i sitt sköte är att gå till en siare.

  […]

  När du, som den optimist du är, strävar framåt kan du framstå som både ansvarslös och nyckfull. Du är med andra ord fullt normal.

  […]

  129kr
 • Att bygga broar

  Detta är ett tal att framföras vid en vigsel där bruden och brudgummen härstammar från olika kulturer. Talaren uppmanar brudparet att bygga en bro, för att på så vis kunna förstå och även lösa eventuella konflikter som kan uppstå när två personer från olika kulturer träffas.

  139kr
 • ”Jungfrun.” Ett hyllningstal till en person som är född i stjärntecknet jungfrun

  Ett lättsamt och, emellanåt, humoristiskt födelsedagstal. Talet, som är upplagt som ett horoskop, är bundet till stjärntecknet jungfrun, 24/8–23/9. Eftersom ordet ”födelsedag” inte nämns i själva talet kan det även framföras vid annat jubileumstillfälle än födelsedagsfirande.

  Texten finns i en liknande version under kategorin ”E-posthyllningar”.

  Några rader ur olika delar av talet:

  Kära NN, det är din dag idag. Jag vill gratulera dig på din högtidsdag och önska dig all lycka och glädje i framtiden. Ett säkert sätt att få veta vad framtiden har i sitt sköte är att gå till en siare.

  […]

  Din återhållsamhet kan göra att andra tycker att du är en osocial person och när din kyskhet hindrar dig från att i blindo rusa in i ett förhållande kan du framstå som sparsmakad, eller rent av frigid. Du är med andra ord fullt normal.

  […]

  129kr
 • Komvuxavslutning

  Detta är ett tal att framföras vid Komvuxavslutning. Talet passar att hållas av både elev och lärare. Det berättar om den tid som har varit och hur vemodigt det känns att skiljas åt.

  Talet finns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Vuxenutbildningar.

  134kr
You've just added this product to the cart: