Gris som gris

Gris som gris

Ett humoristiskt, ironiskt och ibland lite småelakt tal som driver med militärer och grisar.
 Detta tal innehåller 468 ord och tar 3 minuter och 15 sekunder att framföra.

Ett humoristiskt, ironiskt och ibland lite småelakt tal som driver med militärer och grisar. Talet innehåller en del jämförelser. Det passar utmärkt i både ett stort och ett litet sällskap där stämningen är hög.

Några rader ur slutat av talet:

[…]

Nej, nu ska jag inte stå här och dra paralleller mellan grisar och män. För visst är det skillnad på grisar och grisar… Jag menar grisar och män. För grisar vet inte… Och grisar kan inte… Men grisar är… Aha, jag har det! Grisar har fyra ben och knorr på svansen. Det har inte ni/vi män. Jag menar fyra ben…

Mina vänner. Höj glasen, här ska firas. Kanske inte natten lång, men näst intill. Och förhoppningsvis ser stället inte ut som en svinstia när vi lämnar det. För vi är väl inga grisar?

169kr

Några rader ur slutat av talet:

[...]

Nej, nu ska jag inte stå här och dra paralleller mellan grisar och män. För visst är det skillnad på grisar och grisar... Jag menar grisar och män. För grisar vet inte... Och grisar kan inte... Men grisar är... Aha, jag har det! Grisar har fyra ben och knorr på svansen. Det har inte ni/vi män. Jag menar fyra ben...

Mina vänner. Höj glasen, här ska firas. Kanske inte natten lång, men näst intill. Och förhoppningsvis ser stället inte ut som en svinstia när vi lämnar det. För vi är väl inga grisar?

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Gris som gris”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Komvuxavslutning

  Detta är ett tal att framföras vid Komvuxavslutning. Talet passar att hållas av både elev och lärare. Det berättar om den tid som har varit och hur vemodigt det känns att skiljas åt.

  Talet finns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Vuxenutbildningar.

  134kr
 • Pappas lilla flicka

  Ett tal där brudens far talar om att han kommer att sakna sin lilla flicka och att brudgummen ska ta väl hand om henne.

  Talet innehåller även anvisningar till talaren.

  149kr
 • Bortom all ångest och smärta

  Detta är ett tal som tar upp lite tankar om livet innan döden; om den smärta som finns då. Efter döden kommer sorgen, men även lättnaden. Talet avslutas med en tyst minut.

  Talet finns även under kategorin ”Efter en längre tids sjukdom”.

  129kr
 • Min barndoms julaftnar

  Ett lättsamt och familjärt middagstal att framföras på julaftonen. Talaren bör vara mellan 35 och 55 år, eftersom han/hon minns sin barndoms julaftnar efter TV:ns intåg men innan videon fanns i varje hem.

  Några rader ur talet:

  Nu är vi nyduschade och har klätt oss i finkläder. Ungarna har tjatat hela dagen om att få öppna sina julklappar. Alla har gjort sitt för att vi ska kunna få en trevlig julafton tillsammans, och vi får inte glömma allt arbete med den goda maten vi nu ska få smaka på.

  […]

  Jag kommer ihåg min barndoms julaftnar när det var dags att dela ut julklapparna. Vi barn satt förväntansfulla och undrade vad vi skulle få.

  […]

  139kr
You've just added this product to the cart: