Ett tal köpt på Internet

Detta är ett tacktal eller ett allmänt festtal med humoristisk ton.
 Detta tal innehåller 424 ord och tar 3 minuter och 45 sekunder att framföra.

Detta är ett tacktal eller ett allmänt festtal med humoristisk ton.

Talet är ett slags kåseri över våndorna med att hålla tal, och över vilken lättnad det kan vara att finna ett tal på Internet. I slutet erkänner talaren att inget av det som han/hon har berättat är sant, eftersom någon annan har skrivit texten. Avslutningsvis säger talaren dock något personligt, som inte finns skrivet, och som passar just det sammanhang där talet hålls.

Visa varukorg

139kr

Talets inledning:

Ja, hm, kära vänner, kära åhörare, jag skulle alltså vilja hålla ett tal.

Men jag vet inte hur man gör… Det var aldrig någonting som jag fick lära mig i skolan. För varje grupparbete krävdes visserligen en muntlig redovisning. Där stod vi bredvid katedern med bultande hjärtan och darrande ben. Papperet hölls högt upp så att de blossande kinderna doldes åtminstone lite grand. En efter en läste vi, med alldeles för svaga röster, upp våra ambitiösa anteckningar. Klasskamraternas blickar irrade runt,

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ett tal köpt på Internet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Till en riktig krutgubbe!

  Det här är ett kärleksfullt hyllningstal till en härlig man i sina bästa år. Talet kan hållas av en familjemedlem, vän, granne eller arbetskamrat.

  129kr
 • Du har fått ett bra namn

  Detta är ett enkelt och rakt tal som passar vid namngivning eller dop, och som inleds med en lustig gåta. Temat är själva namnet i sig och att det framför…

  129kr
 • Lovsång till regnet

  Käraste, dyraste regn.

  Du strilar, du droppar, du plaskar och piskar. Du skapar pölar och bäckar. Du fyller sjöar till brädden. Du släcker hela naturens törst.

  För oss smattrar du fram rytmer…

  139kr
 • VAR ÄR KILLARNA?!!?

  Detta tal passar att hållas av en teaterapa under en lite större tjejmiddag! Under talets gång går talaren från finklädd till avslappnad i raggsockor och mjukisbyxor, medan frågan Var är…

  139kr
 • Saknad i höstmörker och tystnad

  Detta är ett tal om ljus och mörker, saknad och kärlek. Talet återfinns också under kategorin “Begravningstal – Nära vän/livskamrat”.

  129kr
 • Julångest!

  Detta är ett tal som kan läsas när som helst i advent – men det skall läsas i hög hastighet och med andan i halsen! Inledningen:

  Nu är det snart jul…

  139kr