Om vikten av att våga drömma..

En man som fyllde 18 för ett bra tag sedan talar till den nyblivne 18-åringen vid ett större firande.
 Detta tal innehåller 470 ord och tar 3 minuter och 15 sekunder att framföra.

En man som fyllde 18 för ett bra tag sedan talar till den nyblivne 18-åringen vid ett större firande. Talaren diskuterar vikten av att våga drömma och att vara sann mot sig själv. Födelsedagsbarnet påminns också om att njuta av sin tid i frihet.

Visa varukorg

139kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Drömmen har ett värde utöver dess genomförbarhet och dess anknytning till verkligheten – nämligen självkännedom och utveckling. Om ögonen är själens fönster är drömmarna själens fotspår.

[...]

Var sann mot dig själv, NN – välj aldrig den enkla vägen bara för att den är enkel.

[...]

Framgång är olika för varje person. Någon älskar Stagnelius och kan inte tänka sig något bättre än att ligga stilla på en äng och bläddra i en diktbok, medan en annan mäter sin framgång i hur han eller hon uppfattas av andra.

[...]

Stanna nu inte uppe för länge i natt -

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Om vikten av att våga drömma..”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Uppsala, 2016

Information om talskrivaren

 • Talskrivarens namn: Anders Samuelsson
 • Talskrivare: Anders Samuelsson
 • Adress:
 • Inga omdömen hittade än!
 • Hoppfullt och inspirerande innan jul

  Talaren försöker beskriva sin förhoppning om hur företaget skall vara och hur arbetsmiljön bör formas. Alla skall få plats oavsett könstillhöriget, ras osv. Dessutom beskriver talaren framtidsutsikterna som goda.

  119kr
 • Inför det stundande varslet

  Talaren är chef på ett företag som ännu inte påverkats starkt av konjunkturnedgången – men som vill upplysa personalen om att hårda tider stundar. Om inte läget förändras till det…

  119kr
 • Ambition är ingenting utan självkännedom

  Detta tal är skrivet som en hyllning till en person som befinner sig någonstans runt mitten/den senare hälften av livet. Talaren gratulerar jubilaren till hans självständighet och principfasthet – han…

  109kr
 • Det omöjliga har hänt!

  Talaren är en person som står brudgummen nära; en del av dennes närmaste bekantskapskrets. Han talar här om sin förvåning inför den evige ungkarlens stundande giftermål. Talet är humoristiskt och…

  129kr
 • En gud som älskar hela mänskligheten..

  Talaren beskriver bröllopsparet som kärleksfullt, och diskuterar sin tro på en förlåtande Gud som älskar hela mänskligheten. Bröllopsparets framtida barn lyckönskas eftersom de har alla möjligheter till en god uppväxt….

  129kr
 • Att förse sina barn med verktygen

  Detta tal är känslomässigt, glatt och upplyftande. En klok fader med en positiv människosyn försöker förmedla sin uppfattning av vad ett faderskap innebär – och vad dottern innebär för honom.

  Talets…

  129kr