Varje sekund är ett nu

Varje sekund är ett nu

Detta är ett seriöst men humoristiskt och lättsamt tal som passar att hållas av den som själv har vuxna barn, gärna det nydöpta barnets mormor/morfar eller farmor/farfar.
 Detta tal innehåller 460 ord och tar 2 minuter och 45 sekunder att framföra.
4 av 5 baserat på 2 betyg
(2 kundbetyg )

Detta är ett seriöst men humoristiskt och lättsamt tal som passar att hållas av den som själv har vuxna barn, gärna det nydöpta barnets mormor/morfar eller farmor/farfar. Talaren vill förmedla vikten av att ta tillvara barnets första år – de år som är arbetsamma men som flyr undan så fort.

Detta tal finns också under kategorin Barndop – pojke döps.

139kr

Utdrag ur dess olika delar:

Kära lilla NN.

Tiden har gått blixtrande fort sedan du kom till världen. Du har redan funnits en bra stund hos oss, och mycket har hänt sedan du för första gången fick se dina kärleksfulla föräldrar.

[...]

NN och NN, jag känner till en av de allra största svårigheterna med att vara förälder, och det är att finna glädje i varje ögonblick.

[...]

Jo, att ni om sisådär 20 år ska tänka tillbaka på den här dagen och det här talet, och säga följande:

[...]

Via denna utvikning vill jag nu bara säga en sista sak:

[...]

Kundomdöme

4 av 5 stjärnor
2 omdömen
5 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

2 reviews for Varje sekund är ett nu

  Betygsätt talet

  Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

  Såldes senast till:
  Hultsfred, 2016

  Information om talskrivaren

  • Välkomsttal

   Detta korta men matiga välkomsttal passar vid varje tillställning där en lite finare middag ska serveras. Talaren lyfter med en humoristisk touch fram att maten och drycken inte utgör de enda ingredienserna för en lyckad kväll – prat, skratt och mänsklig värme är minst lika viktigt.

   Talet återfinns även under kategorin Gästerna hälsas välkomna.

   109kr
  • www.manlig-identitetskris.se

   Ni män tycker att vi kvinnor är hur konstiga som helst. ”Jag förstår mig inte på fruntimmer!”, säger ni i anklagande ton. Men att säga så är ett svaghetstecken, det vet vi kvinnor. Det är nämligen er själva ni inte förstår – och det är inte konstigt om man ser på er historiska utveckling. Snacka om årtusenden av identitetskriser!

   [Ovanstående utgör inledningen. I sin helhet driver talet på ett ganska elakt sätt med manssläktet.

   159kr
  • Talparadoxen

   Kära kollegor, mina damer och herrar!

   ”Jag är ingen talare”. Så inleds många tal av talare som inte är några talare men vill tala ändå. Denna inledning är självfallet helt överflödig, vilket framgår så snart publiken mumlar i matt överensstämmelse. Men talaren, som redan känner den retoriska maktens vindar blåsa, märker ingenting. Hans eller hennes outsagda fortsättning lyder: ”…hihi, visst är jag en retoriker i ordets sanna mening, men det är bra att spela blygsam”.

   [Ovanstående utgör inledningen av talet. Nedan ser du den paradox som kommer mot slutet och är talets kärna. Myror och skratt utlovas!]

   Jag tvingas hålla tal för att tala om hur jag inte skall inleda ett tal jag inte skall hålla.

   139kr
  • 75-sekunderstalet

   Detta är talet för dig som vill hålla dig kort utan att göra avkall på budskapet. Kanske tycker du inte om att tala inför andra? Kanske är tiden knapp? 75-sekunderstalet lyfter med en humoristisk touch fram ett varmt och kärleksfullt budskap på kortast möjliga tid.

   109kr
  You've just added this product to the cart: