Pappas lilla flicka

Ett tal där brudens far talar om att han kommer att sakna sin lilla flicka och att brudgummen ska ta väl hand om henne.
 Detta tal innehåller 492 ord och tar 3 minuter och 25 sekunder att framföra.

Ett tal där brudens far talar om att han kommer att sakna sin lilla flicka och att brudgummen ska ta väl hand om henne.

Talet innehåller även anvisningar till talaren.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Idag har du gift dig, du har blivit en fru. Den lilla fröken du en gång var, som kom till mig när knäna var sönderskrubbade eller när det var punktering på cykeln, har sedan länge försvunnit. Istället har du blivit en vacker dam, en skönhet. Du har gift dig och fått en bra karl. Jag vet att NN (brudgummen) kommer att ta väl hand om dig.

[...]

(Talaren till brudgummen): Du ser lycklig ut, och jag hoppas att den nervositet som jag tycker mig kunna skönja har uppstått enbart på grund av den stora händelse som ni två har varit med om idag.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Pappas lilla flicka”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Vintertid.

  Ett lättsamt kåseri om vår svenska vinter och om att den inte bara är kall och bister. Många tankar och funderingar kring allt som hör vintern till, och några ord om att den följs av en vår.

  Några rader ur talet:

  När vintermörkret sänker sig över oss och kylan har oss i sitt järngrepp, kan vi känna en längtan till sol och värme. Vi förbannar mörkret och känner oss bleka och trötta. Många av oss far på chartersemester söderut för att sedan komma hem solbruna. Men blir vi egentligen lyckligare av det? Hur många gånger vi än far till varmare trakter kommer de flesta av oss hem igen. Hur mycket vi än vill bort från mörker, snö och kyla återvänder vi efter en vecka eller två.

  Den kalla årstiden som vi kallar ”vinter” hör till våra liv.

  […]

  149kr
 • Stunder av lycka

  Detta är ett bröllopstal som varvar förmaningar, goda råd och önskningar om en framtid fylld av lycka.

  Talet finns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Få äktenskap att fungera.

  159kr
 • Septemberbröllop

  Din vän eller släkting har valt att gifta sig under september, en av årets mest anonyma månader, och du behöver ett tal som är knutet till själva månaden. Här har du ett tal som innehåller, förutom en hel del om september, jämförelser mellan äktenskapet och naturens gång, en del förmaningar och lite fakta.

  Några rader ur olika delar av talet:

  Kära NN och NN, det är er dag idag. Ni har knutit kärlekens band och har valt att göra det under en av årets vackraste månader, september.

  […]

  Samtidigt som vi har mycket kvar av sommarens goda, börjar vi få små smakprov av höstens glöd. Dagarna kan vara soliga och varma i en natur som sakta börjar övergå från grönt till gult,

  […]

  Skulle däremot sommarens kvarstående gröna färg och höstens begynnande eldfärger blekna och frosten lägga sig över er, så tänk på vad jag har sagt och se framåt. Lycka till!

  159kr
 • Ett blankt ark i väntan på ord

  Ett bröllopsdagstal att framföras av en vän eller anhörig. Talaren jämför makarnas två år som gifta med papper, utifrån att de firar just pappersbröllop.

  139kr
You've just added this product to the cart: