Mammas lilla gosse

Mammas lilla gosse

Detta är ett humoristiskt tal till ett brudpar utan barn, där mamman till brudgummen först hyllar brudparet med lyckönskningar för att sedan bli smått ironisk.
 Detta tal innehåller 424 ord och tar 2 minuter och 56 sekunder att framföra.

Detta är ett humoristiskt tal till ett brudpar utan barn, där mamman till brudgummen först hyllar brudparet med lyckönskningar för att sedan bli smått ironisk. Talet går ut på att hon “klagar” över att hon nu även har fått en svärdotter på halsen. Det hela avslutas dock i en mildare ton med en förmaning och en lyckönskning.

Några rader ur talet:

[…]

Här står jag nu, en avdankad morsa som känner sig helt överflödig och utanför. Tänk att jag har torkat skit och bytt blöjor på den där. (Mamman pekar på sin son.)

[…]

Men om vi nu bortser från det faktum att jag känner mig lite kluven här i min roll som mamma till NN (brudgummen) måste ni hålla med om att det trots allt är en stor dag idag. Och till NN och NN (brudparet) vill jag bara säga: håll om och efter varandra så slipper jag. Lycka till!

159kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Några rader ur talet:

[...]

Här står jag nu, en avdankad morsa som känner sig helt överflödig och utanför. Tänk att jag har torkat skit och bytt blöjor på den där. Mamman pekar på sin son.)

[...]

Men om vi nu bortser från det faktum att jag känner mig lite kluven här i min roll som mamma till NN brudgummen) måste ni hålla med om att det trots allt är en stor dag idag. Och till NN och NN brudparet) vill jag bara säga: håll om och efter varandra så slipper jag. Lycka till!

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Mammas lilla gosse”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
enköping, 2017

Information om talskrivaren

 • ”Oxen” – Ett hyllningstal till en person som är född i stjärntecknet oxen

  Ett lättsamt och emellanåt humoristiskt födelsedagstal. Talet, som är upplagt som ett horoskop, är bundet till stjärntecknet oxen, 21/4–21/5. Eftersom ordet ”födelsedag” inte nämns i själva talet kan det även framföras vid annat jubileumstillfälle än födelsedagsfirande.

  Texten finns i en liknande version under kategorin ”E-posthyllningar”.

  Några rader ur olika delar av talet:

  Kära NN, det är din dag i dag. Jag vill gratulera dig på din högtidsdag och önska dig all lycka och glädje i framtiden. Ett säkert sätt att få veta vad framtiden har i sitt sköte är att gå till en siare.

  […]

  Din orubbliga envishet kan göra dig enkelspårig och när du på ditt praktiska och viljestarka sätt håller fast vid hemmets lugna vrå kan du framstå som en tjurig tråkmåns. Du är med andra ord fullt normal.

  […]

  129kr
 • Vart tog den manliga strippan vägen?

  Du ska hålla tal på en tjejmiddag och behöver något som de andra deltagarna inte glömmer i första taget, ett tal med sting som öppnar för många skratt. Talet är, trots titeln, relativt rumsrent och passar därför utmärkt i både mindre sällskap där kvinnorna känner varandra sedan förut eller i större sällskap där stämningen behöver lättas upp lite grann.

  Talet finns även under kategorin ”Herr-/tjejmiddagar – Tjejmiddagar”.

  129kr
 • Ställ för vinflaskor

  Innehåller 16 rader.

  Början av julklappsrimmet:

  När det ska bli fest,
  det är rörigt i köket.
  Denna håller ordning
  mitt i allt stöket.

  […]

  79kr
 • En hyllning till vår svenska majstång

  Ett lättsamt tal om den svenska majstången. Talet, som bör framföras vid midsommarfirande i Dalarna, berättar lite om majstångens utseende och ursprung. Talet avslutas med att talaren utbringar ett fyrfaldigt leve för majstången.

  139kr
You've just added this product to the cart: