Är inte vitt oskuldens färg?

Är inte vitt oskuldens färg?

Detta tal passar bäst att framföras av den vitklädda brudens tärna, som också är hennes bästa väninna.
 Detta tal innehåller 353 ord och tar 2 minuter och 10 sekunder att framföra.

Detta tal passar bäst att framföras av den vitklädda brudens tärna, som också är hennes bästa väninna. Talaren känner bruden väl och pratar på ett skämtsamt sätt om hur man förbereder sig för bröllopsnatten och äktenskapet. Hon välkomnar också det anländande barnet.

109kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet.

[...] På tal om din klänning, det sägs ju att vitt är oskuldens färg. NN (bruden; du kan inte lura någon av oss. Vi känner till det gamla uttrycket ”bulle i ugnen”, och i ditt fall associerar vi definitivt inte frasen med aktiviteterna i ett bageri. [...]

[...] Ett äktenskap ska hålla i en hel livstid, så varför skulle man inte få undersöka godset innan man bestämmer sig? [...]

[...] Jag är glad att min väninna har hittat en underbar man att dela sitt liv med. Jag önskar dem båda lycka och välgång [...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Är inte vitt oskuldens färg?”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Kärlek och politik – en ny äktenskaplig stat har bildats

  Talet är ett humoristiskt resonemang kring äktenskapet som politisk plattform, och passar att hållas för ett brudpar vars brud eller brudgum är intresserad av politik. Talaren finner paralleller mellan äktenskap och regeringsform. Bruden uppmanas först till att inrätta diktatur, men i slutändan inser talaren att demokrati är det rätta. Texten återfinns även, med samma titel, under kategorin ”Bröllop: Allmänna tal till brudparet”. Talet avslutas med sedvanlig skål för brudparet.

  129kr
 • Du blir yngre för varje dag som går

  Talet hålls av en äkta make i ett par som har varit gifta i ett antal år och lever i ett lyckligt äktenskap. Mannen har alltid haft svårt att komma ihåg den gemensamma bröllopsdagen och kommer att göra sin hustru häpen, dels genom att minnas dagen, dels genom att hålla tal.

  129kr
 • Till brudgummen som är en festprisse

  Detta tal passar att hållas av en nära vän till brudgummen, vilken är känd för att vara en festprisse och inrotad ungkarl. Talet innehåller skämtsamma anspelningar på brudgummens tidigare dryckesglada leverne, men visar respekt för bruden.

  119kr
 • Glosor som väcker starka känslor

  Talet kan hållas av rektor, lärare eller liknande, förslagsvis inför en högstadieskola/klass. I denna lättsamma, uppriktiga och lyckönskande text jämför talaren ord som väcker olika känslor inombords och ger exempel som passar för åhörare och situation. Talaren bör vara redo att bjuda på sig själv en smula, då en mening i texten framförs med teatralisk röst.

  129kr
You've just added this product to the cart: