Den beskyddande fadern

Den beskyddande fadern

Man brukar säga att det finns en speciell relation mellan döttrar och fäder.
 Detta tal innehåller 503 ord och tar 3 minuter och 30 sekunder att framföra.
3 av 5 baserat på 2 betyg
(2 kundbetyg )

Detta är ett glatt och festligt inledningstal som passar när det är två toastmasters/toastmadamer, eller en av varje, som delar på skålmästarrollen. På underhållande manér hälsar de gästerna och brudparet varmt välkomna och presenterar lite av vad som står på agendan. Dessutom beskriver de på ett småroligt sätt fördelen med att vara två genom att dra paralleller både till brudparet och till sig själva. Liksom brudparet nu kommer att dela sina liv med varandra, uppmuntras även gästerna att dela med sig av glädjen och skratten, för att skapa en fest värd att tala om under en lång tid framöver!

Talet är underhållande och har ett bra tempo. Bitvis blir det mer eller mindre en dialog mellan de två talarna, vilket gör att talet med lite övning ger ett mycket samspelt intryck.

I texten benämns de två talarna som A och B.

139kr

Utdrag:

[...]

När jag ser dig och NN (brudgummen) tillsammans känner jag mig lugn, för jag ser att du har funnit en man som du tycker otroligt mycket om och som står dig väldigt nära. NN (brudgummen) är definitivt ingen pojkspoling som jag känner att jag behöver jaga på dörren. Tvärtemot känner jag att han är så perfekt för dig att jag helst skulle vilja låsa in er två tillsammans. Jag är helt övertygad om att NN (brudgummen) blir ett ”bollplank” av yttersta klass för dig, som kan skratta med dig när du är glad och trösta dig när du är ledsen.

[...]

Kundomdöme

3 av 5 stjärnor
2 omdömen
5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

2 reviews for Den beskyddande fadern

  Betygsätt talet

  Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

  Såldes senast till:
  Söderhamn, 2017

  Information om talskrivaren

  • Ett tal om vad man absolut inte får säga till en man

   Om du frågar en man om hur han skulle beskriva sig själv får du inte helt osannolikt svaret ”Snygg, sexig och farlig, tack!”. Förmodligen säger han inte ”rar” eller ”söt” och definitivt inte ”gullig”. Det här talet handlar om vad man får säga och vad man definitivt inte får säga till en man, speciellt inte på hans födelsedag/födelsedagsfest och absolut inte när någon annan hör på. Talet är lättsamt och glatt samtidigt som systern får ett gyllene tillfälle att berätta hur underbar hennes bror är.

   Talet förutsätter att brodern är gift, sambo alternativt har en käresta. Ett liknande tal finns under kategorin ”Bröllop – till brudgummen”, med titeln ”Från syster till bror – ett tal om vad man absolut inte får säga till en man”.

   159kr
  • En kunnig medarbetare går i pension

   Detta är ett avtackningstal till en medarbetare som varit kunnig på sitt arbete. Hon har både erfarenhet och förmåga att kunna använda sin kunskap. Talet har en neutral grundton, vilket gör att det fungerar i många sammanhang.

   Talet återfinns även under kategorin Avskedstal – Tack till pensionären.

   149kr
  • Sovmorgnarnas slappa stiltje stundar!

   Denna roliga allitteration får garanterat åhörarna att dra på smilbanden. Talet berör finurligt allt från vinteraktiviteterna och julmaten till de traditionella TV-sändningarna på julafton klockan tre. Avslutningsvis uttrycker chefen sin uppskattning för personalen.

   Talet finns även i anpassade former under rubrikerna ”Köp 3, betala för 2 – jullov högstadiet”, ”Jullovet/Höstterminens slut” samt ”Rektor talar till skolpersonalen”.

   169kr
  • Magiska ord

   Under vinterlovet inträffar många roliga och familjära händelser, varav nyårsafton är en av dem. Detta tal handlar om löften – speciellt nyårslöften – och vad som är så speciellt i att både ge ett löfte och att arbeta mot att hålla vad man lovat.

   Förmodligen behöver elever, skolpersonal och föräldrar då och då påminnas om budskapet i orden ”jag lovar”. Detta i kombination med att löften ofta yttras på nyårsafton, gör att temat passar utmärkt som stomme i ett vinterlovstal!

   149kr
  You've just added this product to the cart: