Jag måste erkänna ..

Efter att man har blivit avtackad på arbetet kan det vara läge att säga några ord till sina vänner och kollegor.
 Detta tal innehåller 418 ord och tar 2 minuter och 54 sekunder att framföra.

Efter att man har blivit avtackad på arbetet kan det vara läge att säga några ord till sina vänner och kollegor. Detta är ett lättsamt tal med glada toner, men samtidigt med en seriös grundmening, som kan passa bra att hållas vid ett sådant tillfälle.

Att gå i pension är något som man kan både fasa lite inför och se fram emot. Det innebär trots allt att man blir en äkta pensionär, men man får också mycket ledig tid då man kan göra det man känner för. På något sätt kan det alltså kännas som en rätt konstig dag då man står på tröskeln till något helt nytt, något som både skrämmer och lockar.

I detta tal lyfter den nyblivna pensionären fram detta och hon/han gör det genom tre erkännanden: att det är en rätt konstig dag, att det är en dag som hon/han har fasat lite för och till sist att det är en dag som hon/han också har längtat lite till. Slutligen passar hon/han även på att tacka kollegorna för den tid som har varit.

139kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

För det första måste jag erkänna att det här är en rätt konstig dag för mig. På något sätt känns det lite som "deja vu", för den påminner om ett par andra tillfällen som jag varit med om. Ett var när jag gick ut första klass och stod inför mitt första sommarlov.

[...]

För det tredje måste jag erkänna att det här är en dag som jag också har längtat till.

[...]

Jag har verkligen haft en rolig tid med er och jag kommer att sakna er –

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Jag måste erkänna ..”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Åsele, 2017