Det svänger, bruden.

Det svänger, bruden.

Talet föreställer en ”förklaring” av strängteorin med hjälp av brudparet; makarna påstås ha kommit i svängning när de såg varandra för första gången.
 Detta tal innehåller 398 ord och tar 2 minuter och 50 sekunder att framföra.

Talet föreställer en ”förklaring” av strängteorin med hjälp av brudparet; makarna påstås ha kommit i svängning när de såg varandra för första gången.

109kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet:

Enligt fysikernas så kallade strängteori består universum av pyttesmå strängar som svänger på olika sätt. Får man tro teorin kan strängarna vara öppna eller slutna, och skifta mellan dessa lägen.

[...]

NN (bruden) består också av strängar som svänger och svänger. Det vet alla som känner henne. Låt oss för sakens skull säga att NN (bruden) står ensam i en bar och svänger. NN (brudgummen) har precis anlänt och står i garderoben och svänger.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det svänger, bruden.”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Det sade dubbelklick

  Det här lite vågade talet bygger på ett par humoristiska liknelser mellan datorer och kärlek, och är tänkt att hållas till en brudgum i vars liv datorer är centrala på ett eller annat sätt.

  149kr
 • Hjärter dam slår allt

  Talet utgår ifrån talesättet att tur i kärlek och spel motsäger varandra. Detta motsägs dock i talet, som istället hävdar att det gäller att veta vad man gör, både i poker och kärlek. Nedan följer ett utdrag ur talet:

  […]

  Kanske är det likadant i kärlek. Om endera parten erbjuder sig att diska, så kan den andre höja med att städa. Skulle dock städningen bli synad, kan det vara klokt att lägga sig. I kärlek är det för övrigt aldrig fel att lägga sig. Särskilt om man, som NN brudgummen; lägger sig med hjärter dam.

  […]

  149kr
 • Det här är ingen övning.

  Talet lämpar sig egentligen för vem som helst som har tänkt sig att tala till brudparet. Det innehåller lika delar värme och humor.

  Till att börja med vill jag påpeka att det här inte är någon övning. Nu har det blivit dags för mig att tala; slå av alla mobiler, stäng alla nödutgångar. På samma sätt är nödutgångarna stängda för NN och NN; de övar sig inte i kärlek längre, utan nu är det allvar. Som talare kan man lätt relatera till känslan som brudparet besjälas av en sådan här dag. Det är lite som att stå på motorvägen, och titta rakt in i strålkastarna på en anstormande långtradare.

  149kr
 • Julavslutning, vintermörker och väntan på vårkänslor

  Det här talet är inget för vinterromantikern. I dess inledning tas några julrelaterade företeelser upp, några är konstanta och andra föränderliga. En konstant är det mörker som lägrar Sverige, och når sin kulmen under julen. Ljuset i tunneln är vårterminen, som utlovar lovdagar och ett återkommande ljus. Talet kan hållas till både personal och elever. För elever lämpar sig talet från 7:e klass och uppåt.

  124kr
You've just added this product to the cart: