Att kyssa många grodor

Att kyssa många grodor

Det här är ett tal som passar att hållas till det erfarna brudparet med tidigare förhållanden bakom sig.
 Detta tal innehåller 264 ord och tar 2 minuter och 0 sekunder att framföra.

Det här är ett tal som passar att hållas till det erfarna brudparet med tidigare förhållanden bakom sig. Efter att ha kysst många fula grodor har de nu äntligen hittat sin respektive prins/prinsessa, något som vännerna/syskonen/föräldrarna förkunnar med glädje. Talet innehåller några goda råd, som att man ska visa att löftet om att stå vid varandras sida är mer än tomma ord.

139kr

Utdrag ur olika delar av talet:

Kära NN och NN!

Det sägs att man måste kyssa många fula grodor för att hitta en prins. Detsamma gäller nog om man ska hitta en prinsessa.

[…]

Det är då som ni måste visa att löftet om att stå vid varandras sida är mer än tomma ord. Ni båda har chansen att ge varandra villkorslös kärlek och beskydd i en hård värld.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Att kyssa många grodor”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Talskrivarens namn: Karin Sjödahl
 • Talskrivare: Karin Sjödahl
 • Adress:
 • Inga omdömen hittade än!
 • Kärleksfullt tal om en nära vän

  Ett tal vid en nära vän eller livskamrats begravning. Talet inleds med dikten “En tavla är livet” och utgår sedan från diktens ord om mörker och ljus som beståndsdelar i vännens liv. Hur det var att ha NN som vän. Om hur NN gav av sin tid både till sina närmaste och sina vänner, att NN fick alla att växa som människor genom sin stora kärlek. I talet konstateras att det är en mörk dag, men att sorgen med tiden kommer överskuggas av glädjen över att ha fått känna NN, som gjorde livet rikare.

  Nedanstående text består av dikten “En tavla är livet” + ca 20 % av talet:

  En tavla är livet
  med ljus och med dager,
  där sorgen ger skugga
  och glädjen ger glans.
  Tro ej att det ena
  det andra förtager.
  Vad vore väl ljuset
  om skuggan ej fanns?

  NN:s liv var sannerligen som en tavla. Ett liv fyllt av dramatiska bilder och stora kontraster. En svår barndom följdes av strålande framgångar som vuxen. Dessa var resultatet av glödande engagemang och stor förmåga till kärlek.

  NN var inte bara framgångsrik och en älskad far/mor/bror/syster. H*n var också en ovanlig människa och min vän.

  Att ha NN som vän var både ett äventyr och en trygghet. NN:s spontana natur gjorde att jag hamnade i många situationer. En del av dem var roligast efteråt, medan andra händelser blev milstolpar i mitt liv.

  109kr
 • Du håller våra hjärtan i dina små händer

  Detta är pappas eller mammas dop-/namngivningstal till sitt efterlängtade adopterade barn. Talet blir samtidigt en liten berättelse om barnbeskedet, väntan på att få resa och det första mötet. Det är ett försök att i ord beskriva den oerhörda lycka som det har inneburit att äntligen få bli förälder, och visar hur oändligt älskat barnet är. Talet avslutas med “Älskade NN. Du som växte i våra hjärtan och blev våra ögons ljus. Tack för att du ville komma till oss.”

  119kr
 • Sorgens och befrielsens dag

  Detta är ett tal vid en älskad ung människas begravning. Det berättar om ett kort liv som ändå gav så mycket, om mod, kärlek och förmågan att kunna glädjas över livet, trots en nedbrytande sjukdom. Talet förmedlar tankar vid sorgens och befrielsens dag; tankar om att vägen är viktigare än målet och om att NN kommer att leva kvar både i våra egna och i våra barns minnen. Vi kommer att berätta för våra barn om NN och vad h*n betydde för oss!
  Talet återfinns även under rubriken begravning av unga.

  139kr
 • Kärlek som överlever vardagen

  Detta är ett tal till brudparet som har eller väntar barn. Talet handlar om kärlekens kraft, som får dig att våga mer och vara modigare och som tar fram dina bästa sidor. Talaren råder makarna att troget stå vid varandras sida, oavsett väderlek på livets ocean, och att se på varandra med ömhet.

  139kr
You've just added this product to the cart: