Ambition är ingenting utan självkännedom

Detta tal är skrivet som en hyllning till en person som befinner sig någonstans runt mitten/den senare hälften av livet.
 Detta tal innehåller 403 ord och tar 2 minuter och 47 sekunder att framföra.

Detta tal är skrivet som en hyllning till en person som befinner sig någonstans runt mitten/den senare hälften av livet. Talaren gratulerar jubilaren till hans självständighet och principfasthet – han har haft modet att gå sin egen väg genom livet.

Visa varukorg

109kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Plastikoperationer, hudvårdsprodukter med nyttiga enzymer och legender om ungdomens källa är alla, till viss del, bevis på människans försök till att kontrollera det okontrollerbara – och ingen har ännu varit i närheten av att lyckas.

[...]

I en tid där ambitionsgurus och framgångsprofeter häver ut klyschor om att uppnå mål och att inte titta bakåt, så känns det skönt att några människor förstår att ambition inte är någonting utan självkännedom.

[...]

Det är inte lätt att bibehålla sina principer genom livet.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ambition är ingenting utan självkännedom”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Strängnäs, 2016

Information om talskrivaren

 • Talskrivarens namn: Anders Samuelsson
 • Talskrivare: Anders Samuelsson
 • Adress:
 • Inga omdömen hittade än!
 • En gud som älskar hela mänskligheten..

  Talaren beskriver bröllopsparet som kärleksfullt, och diskuterar sin tro på en förlåtande Gud som älskar hela mänskligheten. Bröllopsparets framtida barn lyckönskas eftersom de har alla möjligheter till en god uppväxt….

  129kr
 • Inför det stundande varslet

  Talaren är chef på ett företag som ännu inte påverkats starkt av konjunkturnedgången – men som vill upplysa personalen om att hårda tider stundar. Om inte läget förändras till det…

  119kr
 • Att förse sina barn med verktygen

  Detta tal är känslomässigt, glatt och upplyftande. En klok fader med en positiv människosyn försöker förmedla sin uppfattning av vad ett faderskap innebär – och vad dottern innebär för honom.

  Talets…

  129kr
 • Hoppfullt och inspirerande innan jul

  Talaren försöker beskriva sin förhoppning om hur företaget skall vara och hur arbetsmiljön bör formas. Alla skall få plats oavsett könstillhöriget, ras osv. Dessutom beskriver talaren framtidsutsikterna som goda.

  119kr
 • Om vikten av att våga drömma..

  En man som fyllde 18 för ett bra tag sedan talar till den nyblivne 18-åringen vid ett större firande. Talaren diskuterar vikten av att våga drömma och att vara sann…

  139kr
 • Det omöjliga har hänt!

  Talaren är en person som står brudgummen nära; en del av dennes närmaste bekantskapskrets. Han talar här om sin förvåning inför den evige ungkarlens stundande giftermål. Talet är humoristiskt och…

  129kr