Valborg – historia som har blivit tradition

Ordet ”fira” är ett lustfyllt begrepp som väcker positiva känslor.
 Detta tal innehåller 512 ord och tar 3 minuter och 33 sekunder att framföra.

Ordet ”fira” är ett lustfyllt begrepp som väcker positiva känslor. Glada människor som vi är firar vi allt som firas kan, alltså allt från bröllop och högtidsdagar till röda helgdagar. En tanke som har slagit talaren är att vi under tidens gång ofta gläds och fokuserar så mycket på själva firandet och allt som hör det till att vi glömmer vad vi egentligen firar. Till exempel: Varför firar vi pingst, kristi himmelsfärdsdag och inte minst valborgsmässoafton?

Talet spinner på denna tanke och givetvis passar talaren på att med några få ord beskriva bakgrunden till valborgsfirandet.

159kr

Utdrag ur talet:

En dag som denna är det lätt att slås av hur historia har blivit till traditioner, hur vi från generation till generation har spridit seder och bruk och hur vi både fått och ger vidare ett arv.

[...]

Hedniska högtider, helgon eller annat, anledningen till valborgsmässofirandet är som sagt aningen brokig och nu för tiden har traditionen gått från häxor och helgon till att hälsa våren välkommen. Själv tycker jag att den traditionen är riktigt trevlig, för om något behövs efter cirka fyra månaders kyla, mörker och frusenhet är det ljus, värme och en härlig upptining.

Det är därför med stor glädje som jag står här framme och talar.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Valborg – historia som har blivit tradition”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
VÅRGÅRDA, 2017