Valborg – historia som har blivit tradition

Valborg – historia som har blivit tradition

Ordet ”fira” är ett lustfyllt begrepp som väcker positiva känslor.
 Detta tal innehåller 512 ord och tar 3 minuter och 33 sekunder att framföra.

Ordet ”fira” är ett lustfyllt begrepp som väcker positiva känslor. Glada människor som vi är firar vi allt som firas kan, alltså allt från bröllop och högtidsdagar till röda helgdagar. En tanke som har slagit talaren är att vi under tidens gång ofta gläds och fokuserar så mycket på själva firandet och allt som hör det till att vi glömmer vad vi egentligen firar. Till exempel: Varför firar vi pingst, kristi himmelsfärdsdag och inte minst valborgsmässoafton?

Talet spinner på denna tanke och givetvis passar talaren på att med några få ord beskriva bakgrunden till valborgsfirandet.

159kr

Utdrag ur talet:

En dag som denna är det lätt att slås av hur historia har blivit till traditioner, hur vi från generation till generation har spridit seder och bruk och hur vi både fått och ger vidare ett arv.

[...]

Hedniska högtider, helgon eller annat, anledningen till valborgsmässofirandet är som sagt aningen brokig och nu för tiden har traditionen gått från häxor och helgon till att hälsa våren välkommen. Själv tycker jag att den traditionen är riktigt trevlig, för om något behövs efter cirka fyra månaders kyla, mörker och frusenhet är det ljus, värme och en härlig upptining.

Det är därför med stor glädje som jag står här framme och talar.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Valborg – historia som har blivit tradition”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
VÅRGÅRDA, 2017

Information om talskrivaren

 • Håning och längtan

  Detta är ett riktigt charmigt och vänligt tal om längtan. Det bygger på ett citat av Nalle Puh: ”Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre.”

  Talet är pedagogiskt uppbyggt och handlar om längtan efter sommar, sol och bad. Indirekt försöker talaren rektor eller läraren) förmedla att längtan ofta kan vara lika viktigt som själva målet. Talaren tipsar även – med glimten i ögat – eleverna om att de kan börja längta efter höstterminen som garanterat kommer att innehålla många roliga saker, om de nu vill ha något nytt att kunna längta efter.

  159kr
 • Associationstalet

  Detta är ett tal för låg- och mellanstadieelever. Det går från sommarlov till hösttermin genom en somrig associationskedja.

  Talet återfinns även i kategorin Skola & Rektor & Lärare – Köp 3, betala för 2 – sommarlov lågstadiet.

  159kr
 • Plugg, party och polare!

  Detta tal lyfter fram gymnasietidens tre stora P:n: plugg, party och polarna. Visst har det blivit en hel del studerande, men studenterna har definitivt tagit sig tid för varandra och lite party också. De har levt efter motton som ”fira allt som firas kan” och ”ska man plugga kan man lika gärna ha roligt när man gör det”.

  Talaren är en av studenterna och han/hon håller talet till andra studenter. Lämpliga tillfällen kan till exempel vara vid själva avslutningen eller vid en studentskiva.

  139kr
 • Den ologiska kärleken

  Detta är ett riktigt roligt tal som passar att hållas av en någorlunda van talare. Talaren snurrar på ett humoristiskt sätt in sig i hur kärleken är ologisk, men samtidigt fantastisk, och avslutar sedan med en skål. Talaren känner brudgummen eller bruden rätt väl och kan skämta med honom/henne. Med lite övning blir talet en fullträff som förmodligen imponerar på åhörarna samtidigt som det lockar till skratt.

  149kr
You've just added this product to the cart: