Avgasvarma vindar och avdragsgilla glädjesprång

Avgasvarma vindar och avdragsgilla glädjesprång

Talet välkomnar våren med lättsam humor, men också med genuin värme.
 Detta tal innehåller 451 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.

Talet välkomnar våren med lättsam humor, men också med genuin värme. Våren är en tid av självdeklaration och avgasfyllda vindar från kontinenten. Likväl välkomnar vi att den sparkar ut den förhatliga och, i det här landet, alltför långa vintern.

129kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet:

Så här års är det lätt att bli förskräckt när man möter sitt ansikte i spegeln på morgonen. En blek, hålögd människa tittar fram ur sitt ide. Man känner sig som en gammal trasa, ur vilken den obarmhärtiga vintern har kramat de sista dropparna energi och livsvilja.

[...]

Men så en dag händer det i alla fall. En varm vind, full av avgaser från Europas motorvägar, blåser försiktigt fram mot stelfrusna ansikten som yrvaket undrar vad det är som drabbat dem. Avgaserna ger oss en hägrande bild av den väntande sommarens alla bilköer som man kan komma att fastna i. Men innan dess passerar en vår som ska locka knopparna på träden att ängsligt kika fram, och oss alla att i muntert sinnelag sätta oss ner med den förenklade självdeklarationen.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Avgasvarma vindar och avdragsgilla glädjesprång”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Golf och äktenskap – två tekniksporter

  Det här talet riktar sig till en golfande brudgum. I talet tas likheter och skillnader mellan äktenskapet och golfen upp. Tonen är skämtsam men kontentan är ändå att äktenskapet, till syvende och sist, är en svårare gren att mästra än golfen.

  124kr
 • Gör som Columbus, men behåll era sinnen öppna!

  Det här talet vänder sig till nyblivna studenter, niondeklassare eller andra som är på väg att ta ytterligare ett väsentligt steg i livet. Talet tar upp Columbus mål att nå Indien, och jämför det med varje människas föresatser att nå vissa mål i livet. Men precis som Columbus nådde någonting annat än vad han hade föreställt sig, utvecklar sig ens liv ofta annorlunda än vad man hade tänkt sig från början.

  159kr
 • Tro, hopp och nervositet

  Ett kort, men spirituellt, tal som bygger på att talaren är nervös. Svårigheter att andas lugnt skylls på kärleken, som visade sig vara för stor för den språkdräkt man sydde när man försökte klä kärleken i ord. Talet avslutas med budskapet att talaren i sin vilja att bidra till parets dag, nedkämpar nervositeten med glädje.

  99kr
 • Skåne – ett landskap för alla årstider

  Det här talet kan hållas vid alla typer av tillställningar, med det enda kravet att tillställningen äger rum i Skåne. Talaren bör dessutom tycka om Skåne eftersom talet är en lovsång till landskapet.

  Nedan följer ett utdrag ur talets inledning:

  […]

  Det skulle vara lätt att avfärda denna lilla jordlapp, längst ner i vårt avlånga land, om det inte hade varit för att cirka 70 procent av Sveriges naturskönhet finns samlad här. Från backafallen på Ven till de vindsmekta kullarna på Österlen sträcker sig en sällsynt vacker vrå av världen: Skåne. Här virkar svalorna klingande trådar i skyn, ovanför de allra vackraste öppna landskap som man kan föreställa sig.

  […]

  109kr
You've just added this product to the cart: