Avgasvarma vindar och avdragsgilla glädjesprång

Avgasvarma vindar och avdragsgilla glädjesprång

Talet välkomnar våren med lättsam humor, men också med genuin värme.
 Detta tal innehåller 451 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.

Talet välkomnar våren med lättsam humor, men också med genuin värme. Våren är en tid av självdeklaration och avgasfyllda vindar från kontinenten. Likväl välkomnar vi att den sparkar ut den förhatliga och, i det här landet, alltför långa vintern.

129kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet:

Så här års är det lätt att bli förskräckt när man möter sitt ansikte i spegeln på morgonen. En blek, hålögd människa tittar fram ur sitt ide. Man känner sig som en gammal trasa, ur vilken den obarmhärtiga vintern har kramat de sista dropparna energi och livsvilja.

[...]

Men så en dag händer det i alla fall. En varm vind, full av avgaser från Europas motorvägar, blåser försiktigt fram mot stelfrusna ansikten som yrvaket undrar vad det är som drabbat dem. Avgaserna ger oss en hägrande bild av den väntande sommarens alla bilköer som man kan komma att fastna i. Men innan dess passerar en vår som ska locka knopparna på träden att ängsligt kika fram, och oss alla att i muntert sinnelag sätta oss ner med den förenklade självdeklarationen.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Avgasvarma vindar och avdragsgilla glädjesprång”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Tro, hopp och nervositet

  Ett kort, men spirituellt, tal som bygger på att talaren är nervös. Svårigheter att andas lugnt skylls på kärleken, som visade sig vara för stor för den språkdräkt man sydde när man försökte klä kärleken i ord. Talet avslutas med budskapet att talaren i sin vilja att bidra till parets dag, nedkämpar nervositeten med glädje.

  99kr
 • Gör som Columbus, men behåll era sinnen öppna!

  Det här talet vänder sig till nyblivna studenter, niondeklassare eller andra som är på väg att ta ytterligare ett väsentligt steg i livet. Talet tar upp Columbus mål att nå Indien, och jämför det med varje människas föresatser att nå vissa mål i livet. Men precis som Columbus nådde någonting annat än vad han hade föreställt sig, utvecklar sig ens liv ofta annorlunda än vad man hade tänkt sig från början.

  159kr
 • Det svänger, bruden.

  Talet föreställer en ”förklaring” av strängteorin med hjälp av brudparet; makarna påstås ha kommit i svängning när de såg varandra för första gången.

  109kr
 • I skuggan av en 3G-mast

  Det här talet passar att hållas av rektor eller lärare på sommaravslutningar på högstadie- eller gymnasienivå. Det centrala är att eleverna har hunnit skapa sig en relation till mobiltelefoner, Internet och stress. Talet fokuserar på att de bör ta det riktigt lugnt under sommaren.

  159kr
You've just added this product to the cart: