Toastmasterns/toastmadamens sista tal

Toastmasterns/toastmadamens sista tal

Det här talet är tänkt att hållas vid middagens slut, antingen före eller efter att kaffet serveras.
 Detta tal innehåller 320 ord och tar 2 minuter och 13 sekunder att framföra.
4 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Det här talet är tänkt att hållas vid middagens slut, antingen före eller efter att kaffet serveras. Talaren berättar på ett lättsamt sätt att gästerna alldeles strax ska få sträcka på benen i takt till musik. Eftersom toastmasterns/toastmadamens huvuduppdrag börjar leda mot sitt slut passar han/hon även på att tacka gästerna och brudparet. Dessutom poängterar han/hon att kvällen är i sin linda och att det finns mycket kvar att se fram emot. Festen har bara börjat! Talet är relativt kort med tanke på att åhörarna förmodligen redan har fått höra rätt många tal. Talet återfinns även i kategorin Köp 3 tal, betala för två.

149kr

Utdrag ur talet:

[...]

Som toastmaster/toastmadame börjar min roll nu att tona ut. Jag vill passa på att tacka er, ärade gäster, för att ni har gjort mitt arbete så lätt, och er, kära brudpar, för att jag har fått äran att guida er alla här under middagen.

[...]

Natten är ung och vi har fortfarande mycket kvar att se fram emot.

[...]

Kundomdöme

4 av 5 stjärnor
1 omdöme
5 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Toastmasterns/toastmadamens sista tal

  Betygsätt talet

  Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

  Såldes senast till:
  Markaryd, 2017

  Information om talskrivaren

  • Vass humor med glimten i ögat från en vän som redan fyllt fyrtio.

   Vass humor för en öppen person med självdistans som gärna bjuder på sig själv. Talaren har själv fyllt fyrtio och talar därför ”av egen erfarenhet”. Trots beklagan över den höga åldern fyrtio år lyckas han/hon ändå till slut vrida om slutet till något positivt.

   149kr
  • En hjälte i det tysta, Från passionerad till pensionerad samt Tack och lov! Tre tal till läraren som går i pension

   Tal 1: En hjälte i det tysta. Tacktal till en lärare som går i pension. Taltid 2 min. 12 sek.

   Många levererar kunskap och det som behövs för att sköta arbetet. Läraren oväsentligt om det är en man eller kvinna) som nu går i pension har däremot gått ett steg längre och har verkligen dels velat förbättra skolan, dels velat vara ett stöd för eleverna.

   Förutom att bara uttrycka uppskattning till den blivande pensionären har talet en undermening som uttrycker uppskattning till hela lärarkåren och får på så sätt ”dubbel effekt”.

   Talet finns även under rubriken ” Avskedstal – Tack till pensionären” samt under ”Pension – en kvinna går i pension”.

   318kr
  • Ett snyggt sätt att berätta för sina anställda/kollegor att man sagt upp sig

   Detta tal passar den chef eller medarbetare som på ett snyggt sätt vill berätta för sina anställda/kollegor att hon/han har tackat ja till en ny tjänst. Förutom att talaren berättar att hon/han ska ta nästa steg på kärriärstegen, tackar talaren sina kollegor för ett gott samarbete. Talet är fyndigt utformat och drar vissa paralleller till ett förhållande.

   139kr
  • Början, mitten och slutet

   Vad förvirrande saker kan verka, samtidigt som budskapet är väldigt enkelt bara man tänker efter! Detta är ett tal med lågmäld humor som är inspirerat av Winston Churchills klassiska citat: ”Det här är inte slutet, det är inte heller början på slutet, men det är troligen slutet på början.” Efter en total förvirring är slutklämmen att talaren önskar att eleverna tar väl vara på lovet och önskar dem en härlig sommar. Den rätt vana talaren är förmodligen en spontan och humoristisk rektor/lärare som vill bjuda på en lättsam avslutning på terminen.

   Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Gymnasiet.

   159kr
  You've just added this product to the cart: