Det är en vuxen man jag vill ha!

Det är en vuxen man jag vill ha!

Detta är ett tal som lyfter fram de skillnader mellan män och kvinnor som faktiskt finns, trots det moderna samhällets jämlikhetssträvanden.
 Detta tal innehåller 593 ord och tar 4 minuter och 7 sekunder att framföra.

Detta är ett tal som lyfter fram de skillnader mellan män och kvinnor som faktiskt finns, trots det moderna samhällets jämlikhetssträvanden. Mannen får här förståelse och beröm för att han är just en man med manliga egenskaper!

169kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

Det är en vuxen man jag vill ha! Det säger alla galna mödrar samtidigt som de längtar efter den lille stjärngossen som går längst bak i luciatåget.

[...]

Kanske ska vi sluta drömma om omtänksamma, intelligenta och pålitliga män och istället acceptera bristerna och hylla de specifikt manliga talanger som finns. Alla är vi individer men det finns gemensamma egenskaper hos män som bygger på urgamla traditioner och urgammal arvsmassa som är svår att sudda ut med våra jämlikhetssträvanden.

[...]

För det tredje vill jag framhålla mannens sätt att strategiskt samarbeta utan att tjafsa så mycket om ovidkommande ting efter att rangordningen är uppgjord. Kanske är den egenskapen helt enkelt biologiskt betingad, för så går det också till bland djuren i vår Herres hage.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det är en vuxen man jag vill ha!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Landskrona, 2017

Information om talskrivaren

 • Mamma Mia, vilken lycka!

  Detta nyskapande tal spinner på musikalen Mamma Mia. Det förutsätter att brudparet ännu inte har barn.

  124kr
 • Älskade vädurskanin!

  Utdrag ur olika delar av talet:

  […]

  Du har en stark vilja att vinna och är därför en dålig förlorare ibland. Och till och med en dålig vinnare emellanåt. Det är stränga ord som jag framför på din högtidsdag,

  […]

  Du kämpar på som få för stora ideal likväl som för passioner som är små. Du är frispråkig, ivrig och dominant oavsett om du är gubbe eller tant.

  […]

  Fast innerst inne känner du till att det finns mer än en sida av saken.

  […]

  134kr
 • Förtrollade av en skytt!

  Detta är ett tal till en kvinnlig skytt som besitter de flesta av Skyttens karakteristiska egenskaper!

  Talets mittenparti:

  […]

  Du går som Rödluvan i skogen med en korg på armen till farmor och svarar den fula vargen lika artigt som om den vore en stilig man. Lite blåögd och lättlurad precis som hon är du när du frågar honom varför han är så olik men samtidigt så lik din farmor. I en annan saga uppträder du ljuvt och oskuldsfullt som Snövit och tar väl hand om både djur och dvärgar i väntan på prinsen.

  […]

  79kr
 • Såsom i himmelen

  Detta är ett tal med en kristen, lätt poetisk och något mystisk prägel. Talets inledande del:

  […]

  Klockan kommer aldrig till dörren, sägs det, utan går bara runt i ett slutet rum. Klockans tid är över när automatiken inte fungerar längre och den kommer aldrig till himmelens port. Men det gör hjärtat. För det finns ett rum där hjärtats ljud kan tränga ut och sjunga en lovsång som stiger till höjden. I ditt sista andetag är du en trumpet som ljuder eller en mäktig tromb som snurrar från hjärtat.

  […]

  79kr
You've just added this product to the cart: