Tack för maten

Tack för maten

Detta är ett tal som lämpligen hålls efter att andra har talat (med tanke på inledningen).
 Detta tal innehåller 289 ord och tar 2 minuter och 0 sekunder att framföra.

Detta är ett tal som lämpligen hålls efter att andra har talat med tanke på inledningen). Talaren tackar för kvällen/middagen på ett fyndigt sätt.

109kr

Nedan följer en del av början av talet.

Efter att ha lyssnat på alla vackra och fängslande tal som har hållits här under kvällen, blir man osäker på ifall det finns mer att säga. Eftersom jag inte är någon driven talare får det jag säger komma direkt från hjärtat. Problemet är att jag varken vet vad som bör sägas, eller till vem. Kanske äter ni hellre av den goda maten än [...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tack för maten”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Vänner för evigt

  Ett avskedstal till en livslång vän, där sorgen balanseras mot en strimma av ljus. Nedanför följer utdrag ur olika delar av talet.

  Hur skulle jag någonsin kunna ha trott…, jag antog att vi skulle gå hand i hand för all framtid. […]

  […] Jag känner mig tom och inom mig gnager frågan: ”varför?”! Jag önskar att jag visste hur, och jag vill att det skulle vara möjligt, […]

  […] Våra vänskapsband är knutna för evigt, och dem rår ej ens liemannen på. […]

  109kr
 • Får tacka lamm

  Vill man få åhörarna att börja lyssna så är här talet med en originell början. Här är ett som garanterat får festdeltagarna att lystra. Titeln kommer på ett naturligt sätt åter i slutet av anförandet. Däremellan tackar talaren för en lyckad kväll, för maten och berömmer värden/värdparet.
  Nedan följer början på talet.

  Får, tacka, lamm…

  Det är dags för mig att höja min röst över mängden och störa er en liten stund mitt i maten. Jag anser mig inte skilja mig från mängden i andra avseenden, och därför antar jag att ni instämmer då jag lovsjunger den extraordinärt trevliga tillställning, som vi har upplevt idag.

  99kr
 • Fregatter och jollar

  Talet liknar män vid “jollar” och kvinnor vid “fregatter” och berättar hur det går till då båtar får syn på varandra och börjar flirta. Avslutningsvis tackar talaren för inbjudan och lyckönskar brudparet. Talet börjar ur “jollens” synvinkel och hålles därför helst av en manlig talare.

  Nedan följer början av talet.

  Kära brudgum och brud, kära vänner.

  Män och kvinnor kan liknas vid jollar och fregatter som driver på livets hav. Likt vilsna skepp letar vi efter vägen hem. Vi spanar livligt åt alla håll för att kanske hitta en hamn, eller letar efter en annan skuta som kan visa oss vägen. Vi möter många båtar, emellertid ämnar sig få åt samma håll som vi är på väg, och om det skulle hända att någon dyker upp går det antingen för fort eller för långsamt. Men nu är det så fiffigt ordnat, att den som skapade människan inte ville att vi skulle gå ensamma genom livet. Därför utrustades vi med en radar och autopilot. Det fungerar så, att om en jolle kommer i närheten av en fregatt[…]

  199kr
 • En på arbetsplatsen omtyckt person slutar

  Talet är avsett att hållas då en på arbetsplatsen mycket omtyckt person slutar för att gå vidare till annan anställning. Här följer början av talet.

  Kära medarbetare och kollegor.

  När man börjar på en ny arbetsplats, är det viktigt att det känns välkomnande och att det märks hur nödvändig man är. Det är viktigt för oss alla att känna hur stor skillnad vi gör. Om vi inte känner så, känner vi inte heller det meningsfulla i att arbeta, och vi söker oss vidare till något mer givande där vi känner oss uppskattade. Så länge vi får lön för mödan i både pengar och personlig tillfredsställelse, blir vi oftast kvar som trogna anställda.

  En sådan medarbetare, är anledningen till att jag står här idag. Det är en speciell dag detta datum (månadsnamn, årtal).

  99kr
You've just added this product to the cart: