Små insatser kan ge stora resultat

Som titeln antyder är detta ett peppande tal som genom ett par konkreta exempel visar hur lite som behövs för att nå bra mycket bättre resultat.
 Detta tal innehåller 396 ord och tar 2 minuter och 45 sekunder att framföra.

Som titeln antyder är detta ett peppande tal som genom ett par konkreta exempel visar hur lite som behövs för att nå bra mycket bättre resultat. Talet passar för årskurser som har betyg (men det kan enkelt justeras för att passa även lägre årskurser) och genom sin utformning vänder det sig både till elever som redan har bra resultat och till dem som behöver en extra knuff i rätt riktning. Talet kan hållas av antingen rektor eller lärare.

[…]

Hur jobbigt är det egentligen att ta tjugo trappsteg extra varje dag?

[…]

Om varje trappsteg är 15 centimeter högt har ni klättrat 109 500 centimeter, alltså mer än en kilometer, rätt upp i luften. Jämför det med Kaknästornet i Stockholm som är 155 meter högt. Ni skulle alltså ha gått uppför tornet mer än sju gånger – utan att ha gjort någon större ansträngning.

[…]

Om ni skulle plugga ynka 10 minuter extra varje dag har ni pluggat 61 timmar extra varje år.

[…]

159kr

[...]

Hur jobbigt är det egentligen att ta tjugo trappsteg extra varje dag?

[...]

Om varje trappsteg är 15 centimeter högt har ni klättrat 109 500 centimeter, alltså mer än en kilometer, rätt upp i luften. Jämför det med Kaknästornet i Stockholm som är 155 meter högt. Ni skulle alltså ha gått uppför tornet mer än sju gånger - utan att ha gjort någon större ansträngning.

[...]

Om ni skulle plugga ynka 10 minuter extra varje dag har ni pluggat 61 timmar extra varje år.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Små insatser kan ge stora resultat”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.