Ska du gå i pension?!

Ska du gå i pension?!

Detta är ett kortare, lättsamt och humoristiskt tal som passar att hållas vid pensionsavgång i kontorsmiljö.
 Detta tal innehåller 280 ord och tar 1 minuter och 40 sekunder att framföra.
4 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Detta är ett kortare, lättsamt och humoristiskt tal som passar att hållas vid pensionsavgång i kontorsmiljö. Varken talaren eller någon annan har velat inse att dagen D – NN:s pensionsdag – rycker närmare. Men nu är den här … Talet avslutas med en hjärtlig hyllning till huvudpersonen för insatsen i företaget/organisationen.

Talet återfinns också under kategorin En man går i pension.

119kr

Utdrag ur dess början och mitt:

[...]

Då har den alltså kommit, trots allt. Dagen D är här – dagen då du sviker oss arbetskamrater, din älskade arbetsplats och dig själv.

[...]

Vår övertygelse har varit stark att du föredrar giftblå och sövande lysrör framför solen; unken, syrefri och allergivänlig luft framför frisk sådan; ett kacklande kaffebord framför lugnet och stillheten långt från oss.

[...]

Kundomdöme

4 av 5 stjärnor
1 omdöme
5 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Ska du gå i pension?!

  Betygsätt talet

  Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

  Såldes senast till:
  Surte, 2017

  Information om talskrivaren

  • Födelsedag

   Detta är ett varmt tal som kan hållas av valfri närstående person. I talet, som har en humoristisk touch, omnämns bl.a. jubilarens generositet med kunskap och livserfarenhet, och därför passar det bäst för den som fyller 50 år eller mer.

   Talet återfinns även under kategorin Korta tal – 75-sekunderstal.

   109kr
  • Konfirmation

   Med glimten i ögat hälsar föräldern den nykonfirmerade välkommen till vuxenvärlden!

   Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation – pojke men passar precis lika bra till en flicka).

   109kr
  • Näringslivets (galg)humoristiska lexikon. Första upplagan.

   Vänner och kollegor!

   Språket inom näringslivets olika branscher svämmar över av facktermer av alla slag; man kan fylla hyllmeter med alla komplicerade begrepp. Men det finns faktiskt vissa enkla ord som är viktiga oavsett vad man arbetar med, och oavsett position. Några sådana är samlade i ett litet lexikon som jag har här, i min hand.

   [Ovanstående utgör delar av inledningen. Du, eller ni, som talar kommer så småningom att definiera 28 ord som är “viktiga” inom företagsvärlden, ett ord för varje bokstav i alfabetet. Lexikonet kommer med säkerhet att höja stämningen under er tillställning! Det är humoristiskt och djärvt, och passar att läsas av mer än en person – gärna chefer och anställda tillsammans! Bokstäverna A-D presenteras nedan.]

   ”Adjö”. Artighetsmarkör med främsta användning då korkad kollega inte lämnar rummet trots avslutat samtal.

   ”Badstrand”. Långsmalt sandfält, vanligen använt för rekreation. Företagen bekostar i regel kollektivt ägda fotografier av detta objekt.

   ”Champinjon”. En, i vissa former osmaklig, svampsort, växande mellan tårna på den som arbetar mer än 60 timmar per vecka.

   ”Deadline”. Rad av enkla sängar som står till förfogande när medarbetarna gjort sitt. Jämför ”likström”.

   169kr
  • Bröllop, från ogift vän el. väninna till brud el. brudgum

   Talet är könsneutralt med avseende på både talare och tilltalad (men återfinns även under kategorin “Bröllop, till bruden – Brudens väninna talar” med namnet “Bröllop, från ogift väninna till bruden”). Det inleds i ett humoristiskt mörker, på följande vis:

   Ja du, NN, vad ska man säga? Nyss var du fri som fågeln, nu sitter du där med en guld-/silverboja på fingret. Det är bara metallens valör som skiljer dig från dina kompisar i Kumlabunkern.

   […]

   Genom en tvär vändning blir du sedan lycklig för makarnas skull; de älskar ju varandra, och då vore det galenskap att inte gifta sig!

   109kr
  You've just added this product to the cart: