Tågstationernas hyllning

Detta är något så ovanligt som en hyllning till tågstationerna och särskilt till de gamla vackra hus som ofta står kvar som ett minne av svunna tider.
 Detta tal innehåller 658 ord och tar 4 minuter och 34 sekunder att framföra.

Detta är något så ovanligt som en hyllning till tågstationerna och särskilt till de gamla vackra hus som ofta står kvar som ett minne av svunna tider. Talet passar att hållas i vilket sammanhang som helst då tåg, tågstationer och/eller tågpersonal är i fokus.

149kr

Talets inledning:

För några dagar sedan tog jag tåget hem, något som väl de flesta gör ibland! Jag skulle vilja ägna de närmaste minuterna åt något som har med tågen att göra och som vi så flitigt nyttjar. Alltför sällan skänker vi dem en tacksamhetens tanke. Jag talar om tågstationerna i all deras mångfald och rika historia.

Det började en gång i England, i en Europas blomstringsperiod. Järnvägen bredde ut sig som en klängväxt genom landet och stationshusen slog ut lite här och var som blommor på rälsens långa stjälk. Som ett vackert ogräs som ingen förmår ta bort växte denna klängväxt och snart fanns på varje liten ort ett stationshus. Arkitektur och trender har format stationshusen på många olika sätt, men vissa står kvar orörda,

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tågstationernas hyllning”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

  • Talskrivarens namn: Klara Härgestam
  • Talskrivare: Klara Härgestam
  • Adress:
  • Inga omdömen hittade än!
No product has been found!