Äktenskapets nerv

Äktenskapets nerv

På bröllop är det vanligt att det är många som vill tala.
 Detta tal innehåller 290 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.

På bröllop är det vanligt att det är många som vill tala. Till slut blir talandet smått enerverande avbrott i ätandet. Detta tal är därför kort men innehållsrikt, och handlar om varför de flesta gifter sig. På kortast möjliga tid levereras mesta möjliga innehåll. Brudparet nämns vid namn och talet avslutas med en skål.

119kr

Nedan följer två utdrag ur talet. [...] Då en man gifter sig med en kvinna, vill han ta hennes hand i sin och lotsa henne genom livet. Han lovar i och med vigseln att vara den klippa vid vilken hon kan klamra sig fast då det stormar på livets hav. Han lovar också att vara den botten som hon kan nå med sina fötter då det verkar tröstlöst att nå land. [...] Låt mig, genom att utbringa en skål, [...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Äktenskapets nerv”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Habo, 2015

Information om talskrivaren

 • Respekt

  Detta är ett tal som ska hållas av en lärare till klassen, eller av en rektor till eleverna. Det handlar om ordet respekt, som numera har tappat den etiska aspekten av sin betydelse: att det är viktigt att kunna tolerera varandra och vara en bra medmänniska.

  149kr
 • Utan bröd och vin fryser kärleken

  Eftersom talet är allmänt hållet, kan det hållas av någon som inte känner brudparet så väl. Det handlar om vad som gör ett äktenskap långlivat och lyckligt och avslutar med att tacka för inbjudan och med att lyckönska brudparet.

  Kära brudpar och ni som kommit hit för att lyckönska NN och NN.

  Det låter kanske en aning uttjatat, men jag vill ändå börja mitt tal på ett väl beprövat vis. Redan de gamla grekerna visste att människan inte lever på luft allena, och att kärlek var nödvändigt för hälsan. Den mycket gamle Terentius skaldade även att ”utan bröd och vin fryser kärleken”.

  Vi har idag samlats för att övervara ett bröllop […]

  99kr
 • Acceptera mera!

  Detta är ett tal som är ämnat att läsas upp av lärare eller rektor, och syftar till att lära eleverna vikten av att inte mobba dem som är annorlunda.

  129kr
 • Flitens lampa

  Detta tal är tänkt att hållas av rektor och/eller lärare inför en ny termins början. Eftersom det i texten nämns “mindre ljusa dagar” passar det till vinterhalvårets terminsstart. Talaren hälsar sina elever välkomna, och han/hon förklarar på ett mycket speciellt sätt att alla borde göra sitt bästa i skolan. Talet innehåller inga pekpinnar, utan är endast fyndigt! Här följer början av talet:

  Hej på er, vad roligt att ni är här igen. Jag hoppas att ni alla har haft ett härligt lov. Nu, då dagarna är både korta och mindre ljusa, är det viktigt att ha en bra ljuskälla, och då är frågan vilken sorts lampa som är bäst. […]

  99kr
You've just added this product to the cart: