På bomullsvita moln

På bomullsvita moln

Ett bröllopsdagstal att framföras av en vän eller anhörig till makarna.
 Detta tal innehåller 275 ord och tar 1 minuter och 54 sekunder att framföra.

Ett bröllopsdagstal att framföras av en vän eller anhörig till makarna. Talaren jämför makarnas år som gifta med bomull, utifrån att de firar just bomullsbröllop.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

Det har nu gått ett år sedan ni invigdes i äktenskapets härliga fröjder, och ni svävar fortfarande på bomullsvita moln någonstans uppe i det blå.

[...]

Bomullen är vit och vit är oskuldens färg, vilket får mig att tänka på en början på något nytt och stort. Bomullen är också mjuk, len som den mjukaste hud...

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “På bomullsvita moln”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Min barndoms julaftnar

  Ett lättsamt och familjärt middagstal att framföras på julaftonen. Talaren bör vara mellan 35 och 55 år, eftersom han/hon minns sin barndoms julaftnar efter TV:ns intåg men innan videon fanns i varje hem.

  Några rader ur talet:

  Nu är vi nyduschade och har klätt oss i finkläder. Ungarna har tjatat hela dagen om att få öppna sina julklappar. Alla har gjort sitt för att vi ska kunna få en trevlig julafton tillsammans, och vi får inte glömma allt arbete med den goda maten vi nu ska få smaka på.

  […]

  Jag kommer ihåg min barndoms julaftnar när det var dags att dela ut julklapparna. Vi barn satt förväntansfulla och undrade vad vi skulle få.

  […]

  139kr
 • Nyårslöften

  Ett lättsamt och humoristiskt nyårstal som bland annat tar upp det eviga nyårsproblemet: nyårslöftena. Talet passar att framföras i såväl ett litet som ett stort sällskap, alldeles innan tolvslaget.

  Några rader ur talet:

  […]

  Vi får inte glömma löftet som alltid ges på nyårsdagens morgon, när man har vaknat efter två timmars sömn och undrar vem som har använt ens mun för att göra sin morgontoalett i.

  […]

  Så gör er redo, mina vänner, för snart, alldeles snart får vi ta farväl av det gamla året och med öppna famnar ta emot det nya.

  Gott nytt år på er alla.

  124kr
 • ”Snart kärring” En födelsedagshälsning

  En humoristisk och djärv födelsedagshälsning till en kvinna som fyller 35 år. Den går ut på att påminna jubilaren om nuläget och om vad som komma skall; det är bara 5 år kvar till kärring… Hälsningen kan med fördel även skickas till någon som fyller t.ex. 38 år, det blir då istället 2 år kvar osv.

  Texten finns i en liknande version under kategorin ”Födelsedagar: 35 år”

  Några utdrag ur olika delar av texten:

  […]

  Jag hoppas att din födelsedag har börjat bra och att den fortsätter så. För snart kommer den grå vardagen ikapp dig och du inser att du närmar dig klimakteriet med stormsteg. Visserligen fyller du bara 35,

  […]

  Om 5 år spelar det ingen roll. String eller maxi. Push up eller linne. Tajta jeans eller mysbyxor. Minimala toppar eller storskjorta. Du kommer att vara en kärring hur du än klär dig.

  […]

  159kr
 • Du är mitt allt

  Detta är ett tal där bruden/brudgummen ger sin blivande äkta hälft en kärleksförklaring. Det hela är skrivet i diktform och bör framföras med betoning på varje rads början.

  Talet finns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Bruden talar.

  149kr
You've just added this product to the cart: