Sorgens och befrielsens dag

Sorgens och befrielsens dag

Detta är ett tal vid en älskad ung människas begravning.
 Detta tal innehåller 393 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.

Detta är ett tal vid en älskad ung människas begravning. Det berättar om ett kort liv som ändå gav så mycket, om mod, kärlek och förmågan att kunna glädjas över livet, trots en nedbrytande sjukdom. Talet förmedlar tankar vid sorgens och befrielsens dag; tankar om att vägen är viktigare än målet och om att NN kommer att leva kvar både i våra egna och i våra barns minnen. Vi kommer att berätta för våra barn om NN och vad h*n betydde för oss!
Talet återfinns även under rubriken begravning av unga.

139kr

Utdrag ur talet:

[…]

När en gammal man/kvinna dör, dör också ett barn, en tonåring och en ung man/kvinna. Alla sörjer vi den vi älskade mest. NN blev aldrig gammal, men under sin korta stund på jorden gav h*n oss minnen för ett helt liv.

[…]

H*n lärde oss tålamod genom att aldrig ge upp. När en förmåga försvann hittade h*n bara ett annat sätt att lösa problemet. Och h*n var ändå glad åt att lyckas.

[…]

H*n lärde oss att lyckan bor i de små tingen omkring oss. I glädjen över att kunna skriva. I en sparad chokladbit. I att få en kram.

[…]

...så vet vi att du äntligen är fri.

[…]

När våra tårar har torkat ska ditt ljusa minne leva kvar.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Sorgens och befrielsens dag”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Hässleholm, 2016

Information om talskrivaren

 • Talskrivarens namn: Karin Sjödahl
 • Talskrivare: Karin Sjödahl
 • Adress:
 • Inga omdömen hittade än!
 • Passion, vänskap och svalkande likgiltighet

  Detta tal handlar om att orka älska varandra även när det känns som svårast, att vara varandras bästa vänner och att ge varandra utrymme för egna drömmar och intressen.

  139kr
 • Frivilliga insatser gav resultat

  Detta är inget vanligt invigningstal. Det är avsett för invigning av en anläggning/samlingslokal/idrottsplats där de frivilliga insatserna har varit av avgörande betydelse för resultatet. Talet är lämpligt när exempelvis en förening/by/skola eller annan sammanslutning tillsammans har anlagt en idrottsplan eller byggt en samlingslokal, med hjälp av insamlade pengar och sponsorer. Talaren understryker att vägen har varit minst lika viktig som målet, och att anläggningen även står som symbol för samarbete och vänskap.

  129kr
 • Sorgens och befrielsens dag

  Detta är ett tal för en älskad ung människas begravning. Det berättar om ett kort liv som ändå gav så mycket, om mod, kärlek och förmågan att kunna glädjas över livet, trots en nedbrytande sjukdom. Talet förmedlar tankar vid sorgens och befrielsens dag; tankar om att vägen är viktigare än målet och om att NN kommer att leva kvar både i våra egna och i våra barns minnen. Vi kommer att berätta för våra barn om NN och vad h*n betydde för oss!

  139kr
 • Att äntligen bli vuxen

  Det här är ett tacktal från en kvinnlig nybliven 50-åring till sina gäster. Talaren konstaterar att det faktiskt fanns en tillvaro mellan 25 och döden, något hon tvivlade på som 18-åring. Hon konstaterar att det är underbart att vara vuxen, eftersom man vågar mer – döden är inte längre ett alternativ om man gör bort sig. Talet passar både för den som är ensamstående och den som har familj.

  139kr
You've just added this product to the cart: