Ett högtidligt inledningstal för ett offentligt valborgsmässofirande

Ett högtidligt inledningstal för ett offentligt valborgsmässofirande

Det här högtidliga men ändå jordnära talet passar som inledningstal på ett offentligt valborgsmässofirande.
 Detta tal innehåller 380 ord och tar 2 minuter och 38 sekunder att framföra.

Det här högtidliga men ändå jordnära talet passar som inledningstal på ett offentligt valborgsmässofirande. Talaren börjar med att påminna åhörarna om varför valborgsmässoafton är en högtid väl värd att fira. Våren är inte bara den tid då naturen vaknar utan också en tid då människor får ny energi och öppnar sig mot ljuset, värmen och mot varandra. Därefter följer ett parti där talaren har möjlighet att gå igenom de olika programpunkter som eventuellt följer under kvällen. Avslutningsvis uppmanar han/hon alla att nu verkligen fira våren och öppnar därmed kvällens festligheter.

149kr

Utdrag ur mitten av talet:

[...]

Våren är också den tid då vi människor får ny energi och ny livsgnista. Det som händer runt omkring oss – träden som spricker upp i skir grönska, fåglarna som sjunger, blommorna som slår ut och doftar – har sin direkta motsvarighet inom oss själva. Vi öppnar oss mot ett friare liv och mot varandra. Allt det som under den långa vintern tycktes så hopplöst och trist förvandlas nu till nya öppningar,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ett högtidligt inledningstal för ett offentligt valborgsmässofirande”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Avesta, 2016

Information om talskrivaren

 • Ni är skolans främsta resurs!

  Det här seriösa och mycket uppskattande tacktalet hålls av en rektor till skolans personal. Temat är skolans viktiga funktion i det demokratiska samhället och därmed skolpersonalens viktiga och – tyvärr – ofta förbisedda arbete. Utan sin personal kan en skola inte existera och utan skolan skulle ett samhälle som vårt falla samman.

  Talet är skrivet för att hållas i skolavslutningstider eller efter en period av oro och problem på skolan. Med små ändringar kan det dock hållas vid vilket tillfälle som helst då en rektor vill ge skolans personal en eloge för dess engagemang och arbete.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin.

  159kr
 • Arbetskamrat till bruden/brudgummen talar

  Det här talet hålls lämpligen av en arbetskamrat till bruden/brudgummen vid en bröllopsfest/bröllopsmiddag. Talaren känner bruden/brudgummen ganska väl, men framför allt i hennes/hans yrkesroll, vilket talaren tar fasta på: äktenskapet kräver liksom det gemensamma arbetet samarbetsförmåga, något som bruden/brudgummen har i stora mått. Avslutningsvis önskar talaren brudparet lycka till inför framtiden och utlyser en skål.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Tal med olika teman.

  124kr
 • En fantastisk resa

  Det här talet är skrivet för att hållas av en äldre släkting eller vän till studenten som planerar att läsa vidare efter gymnasiet. Temat är det livslånga lärandet som grundskolan och gymnasiet förhoppningsvis lagt grunden för, och detta lärande jämförs med en upptäcksresa. Talaren uppmanar studenten att odla sin nyfikenhet och sin upptäckarlusta och säger också några ord om den frihet och det ansvar som nu väntar, i de eftergymnasiala studierna. Tonen är seriös och uppmuntrande.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Studenttal.

  149kr
 • Det gamla året smyger stilla bort i natten – det nya hälsas med jubel!

  Detta är ett mycket högtidligt nyårstal som passar sig för en nyårsmiddag eller nyårsfest. Talaren kan vara värden/värdinnan eller en gäst. Det är ännu några timmar kvar till tolvslaget och han/hon vill påminna alla om det allvar som kännetecknar nyårsnatten, men också om förväntningarna och hoppet inför framtiden. Tiden som flyr är det övergripande temat. Talet avslutas med en uppmaning till alla att högtidligt ta farväl av det gamla året och hälsa det kommande med glädje. Talaren utbringar också en skål för det nya året.

  149kr
You've just added this product to the cart: