En kväll i kärlekens tecken

En kväll i kärlekens tecken

Beskrivning av talet:Det här talet passar dig som är toastmaster eller toastmadame vid ett bröllop.
 Detta tal innehåller 306 ord och tar 2 minuter och 7 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Det här talet passar dig som är toastmaster eller toastmadame vid ett bröllop. I talet presenterar du dig själv och ditt uppdrag. Du uppmanar bröllopsgästerna att våga ta chansen och hylla brudparet och deras kärlek. Du tar själv tillfället i akt och talar kort om kärleken; det är kärleken som står i fokus den här dagen och kvällen, makarnas kärlek till varandra liksom gästernas kärlek till dem.

Början och slutet av det här talet återfinns även i talet ”För kärleken”, i kategorin Bröllop, till brudparet – Inbjudan endast till festen.

129kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets början:

”Kärleken förde dem samman” sjunger Ulf Lundell i en välkänd sång som ofta förknippas med bröllop. Själv skulle jag vilja säga: ”Kärleken förde oss samman.” Alla vi som är här i dag är här av en och samma orsak: två personer som vi håller av har ingått äktenskap.

[...]

Jag heter NN och det är jag som är kvällens toastmaster/toastmadame.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En kväll i kärlekens tecken”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Vaxholm, 2016

Information om talskrivaren

 • Kärlekens trädgård är er

  Beskrivning av talet:

  Du vill hålla ett tal till ett brudpar som firar bröllop i Blekinge. Brudparet står dig nära och det är en sann glädje för dig att få vara med vid bröllopet. Utifrån liknelsen att Blekinge är Sveriges trädgård, menar du att ett bröllop är kärlekens trädgård. Det är en vacker trädgård som ger mycket glädje och njutning, men som vilken trädgård som helst innehar den sina taggiga skälkar. Du vill inte ge några ”skötselråd” utan visar din tilltro till brudparets förmåga att sköta sin egen relation, genom att säga att du tror på dem. Talet avslutas med en lyckönskan till brudparet.

  139kr
 • Återförening, svenskans vackraste ord?

  Talet uppehåller sig kring ordet återförening. Du talar om ordets innebörd och vill gärna ge det högre status. Ordet återförening får agera ram för ditt tal. Talet tar bland annat upp det faktum att humoristiska skildringar av just återföreningar inom litteratur och film är vanliga. En återförening innehåller en mängd ingredienser som lämpar sig för en underhållande intrig. Nu står ni inför möjligheten att uppleva detta själva. Du uppmanar dina forna skolkamrater att återknyta de band som kanske har blivit slitna, men också att söka nya bekantskaper i människor de kanske inte pratade så mycket med som unga.

  Talet lämpar sig för återföreningar där det är 10-30 år sedan ni gick i skolan tillsammans.

  139kr
 • Att möta en släkting är att möta en vän

  Din släkt ska samlas och du vill gärna säga några ord till släktens ära – då är detta talet för dig!

  I det här talet framhålls släktingars förmåga att hålla dörrarna öppna för varandra. När man möter en släkting är man sällan blyg därför att man vet att människan framför en inte är någon främling. Släktingar är sammankopplade genom blodsband, vilket gör att man – oavsett var i världen man befinner sig – känner samhörighet. Man måste inte ses varje dag eller ens ofta; som släktingar vet man var man har varandra. För släkten står dörren alltid öppen.

  Talet avslutas med ett fyrfaldigt leve för släkten.

  149kr
 • Grattis till studenten!

  Beskrivning av talet:

  Det här talet hålls till en lycklig student. Du som håller talet kan vara mor, far, vän, bekant eller släkting. Talet faller sig allra bäst för en student som har längtat till sin studentdag. Som talare fokuserar du på att den mer eller mindre obligatoriska skolgången nu är slut och att studenten står fri att göra vad han/hon själv vill med framtiden. Du gratulerar studenten till detta och framhäver att även svårigheter kan tyckas lättare när man har valt dem själv.

  139kr
You've just added this product to the cart: