Tacktal till värdparet vid middag i tiderna kring pingst

Tacktal till värdparet vid middag i tiderna kring pingst

Beskrivning av talet:Detta är ett tacktal vid en middagsbjudning vid pingst.
 Detta tal innehåller 210 ord och tar 1 minuter och 20 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Detta är ett tacktal vid en middagsbjudning vid pingst. Du som håller det här talet använder Esaias Tegnérs beskrivning av pingsten som en hänryckningarnas tid. I en tid då omvärlden står i grönska är det skönt att vara människa. Tillsammans med trevligt sällskap och åtnjutande mycket god mat, som här, är tillvaron fulländad. Du tackar värdparet för deras initiativ att bjuda till middag just vid pingst. Du tackar även för en på alla sätt strålande tillställning.

119kr

Utdrag ur talets början och slut:

Skalden och tillika biskopen Esaias Tegnér beskrev under artonhundratalet pingsten som hänryckningarnas tid -

[...]

Jag vill därför passa på att tacka kvällens värdpar. Ni har valt ett ypperligt tillfälle för en mycket god och på alla sätt njutningsfull sammankomst. Stort tack!

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tacktal till värdparet vid middag i tiderna kring pingst”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Luleå, 2017

Information om talskrivaren

 • På spaning efter den ungdom som flytt

  Det här talet passar dig som vill hålla ett avspänt, roligt och samtidigt tänkvärt tal till din pappa i samband med hans födelsedag. Talet är utformat för att hållas vid en fest eller middag där fler än bara familjen är närvarande.

  Din pappa är en man som med åren fått ett allt vidare midjemått, dels till följd av stor aptit på livets alla godsaker, dels därför att han inte gillar att motionera. NN vet vad han vill i livet och är inte rädd för att ta för sig. Men framför allt är din pappa en man som är generös med kärleken till sina nära och kära. Du retar honom gärna lite för hans ökande ålderskrämpor och för hans fysiska kondition, men poängterar att ni ikväll är här för att fira honom med de saker han själv främst står för: kärlek och glädje.

  Vid ett tillfälle sägs det att din pappa är född på femtiotalet. Är inte så fallet kan du ta bort den här meningen ur talet utan att det får någon inverkan på innehållet i övrigt. Det viktiga är att din pappa är en man som vet vad han vill.

  149kr
 • Härliga vår!

  Beskrivning av talet:

  ”Härliga vår!” är ett utrop som väl beskriver talets andemening. Talaren välkomnar våren, den efterlängtade, med glädje. Schablonbilder av våren fräschas upp och våren kläs i tillförsiktens, förväntans, löftenas och livfullhetens färger. För att ytterligare förstärka hyllningen till våren använder talaren en liknelse om vänskap. På samma sätt som vänskap berikar våra liv kommer våren med den nytändning i tillvaron som kan behövas efter en lång vinter. Det här är ett tal som sprudlar av energi, liksom som våren själv gör!

  149kr
 • Kära brudpar, jag vill gratulera er ..

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill fokusera den nära samvaro som finns mellan makarna. De är föräldrar. Deras liv är rikt på kärlek och glädje. I dag upplever de ännu ett stort livsögonblick tillsammans. Du är glad och tacksam över att få dela detta ögonblick med dem, men du är också glad och tacksam över deras liv och tillvaro i stort. Detta brudpar är för dig ett brudpar som står för något av det viktigaste som finns i livet: de står för tillhörighet.

  129kr
 • Till kärleksambassadörerna NN och NN

  Beskrivning av talet:

  Talet hålls till ett brudpar med hunden som en central del i livet. Makarna älskar sin hund högt och betraktar sig inte som en familj utan den.

  Temat för talet är kärleken. NN och NN lever ett liv fyllt av kärlek, dels till varandra, dels till sin hund. I deras hem behöver ingen vara ensam. Därför är NN och NN de ultimata kärleksambassadörerna. Ditt tal går till dem på deras stora dag.

  134kr
You've just added this product to the cart: