Det är ett privilegium att få vara er gäst

Det är ett privilegium att få vara er gäst

Detta är ett kort och ganska neutralt tacktal från en gäst till värden och/eller värdinnan för en fest eller middagsbjudning.
 Detta tal innehåller 200 ord och tar 1 minuter och 23 sekunder att framföra.

Detta är ett kort och ganska neutralt tacktal från en gäst till värden och/eller värdinnan för en fest eller middagsbjudning. Talaren påpekar den avundsvärda position man åtnjuter som gäst och lovar även i slutet av talet att nästa gång själv vara den som bjuder. Talet avslutas med en skål för den innevarande kvällen och för många kommande kvällar tillsammans.

99kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talet:

[...]

Med tanke på hur mycket förmånligare det är att vara gäst än att vara värd/värdinna är det tur att någon alls tar på sig det i och för sig kära, men ändock besväret att anordna en fest/middag.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det är ett privilegium att få vara er gäst”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Asarum, 2017

Information om talskrivaren

 • En klok brud köper inte grisen i säcken!

  Det här humoristiska talet hålls lämpligen av en väninna eller syster till bruden vid ett bröllop där brudparet redan varit sambos i många år. Talaren belyser med hjälp av olika ordspråk det kloka i att ta god tid på sig då man väljer livspartner. Från börjar riktar sig talet till bruden, men övergår mot slutet till att rikta sig till båda makarna.

  Talet återfinns även under kategorin “Bröllop, till bruden – Tal med olika teman”.

  149kr
 • Alla är vi barn i början

  Detta är ett lagom humoristiskt och mycket kärleksfullt tal från modern till hennes son/dotter som just har tagit studenten talet återfinns även under kategorin “Examen & student – Studenttal”). Som mor är man ju ganska misstrogen; även om man vet att alla barn en gång växer upp och blir stora så kan man inte riktigt tro att det gäller även ens eget. Nu var det emellertid så det blev till slut ändå. Barnet har blivit både stort och vuxet. Men som mor släpper man inte taget för det. Man vill fortsätta att finnas där som stöd och hjälp. Samtidigt känner man naturligtvis också stolthet och glädje över barnets nya självständighet. Då är det också på sin plats att gratulera – och det gör talaren i slutet av talet.

  Talet är tänkt att hållas vid en fest, middag, mottagning eller familjetillställning i samband med studentfirande.

  159kr
 • I vårens första grönska

  Detta är ett poetiskt och högtidligt tal till brudparet som gifter sig om våren. Talaren är en släkting eller vän till brudparet – gärna, men inte nödvändigtvis, en äldre sådan. I talet dras paralleller mellan den glädje och förväntan som präglar våren och det hopp som uttrycks då ett äktenskap ingås. Talaren jämför vidare den mognande kärleken med sommaren som snart ska slå ut i full blom, men pekar också på att äktenskapet liksom året går in i mörkare perioder och att det då kan krävas arbete för att man ska nå varandra på nytt. Avslutningsvis utbringas en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop – till brudparet – Vårbröllop.

  149kr
 • Grodorna är många, prinsarna få

  Det här talet är skrivet för att hållas av en väninna eller syster till bruden. Temat är svårigheten för kvinnor att hitta bra män, eller för att uttrycka det annorlunda: svårigheten med att så få grodor visar sig vara prinsar då man kysser dem. Talaren går igenom en del typiska erfarenheter av män och kärlek som många flickor och kvinnor gör, från och med dagis och framåt … Tonen är lätt galghumoristisk och därför passar talet bäst för en lite äldre brud eller en brud som redan har några förhållanden och/eller äktenskap bakom sig. I slutet av talet konstateras att bruden den här gången i alla fall tycks ha funnit prinsen. Allra sist utlyses en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Syster talar.

  169kr
You've just added this product to the cart: